avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... solicit asistenta juridica pentru obtinere despagubiri ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

solicit asistenta juridica pentru obtinere despagubiri accident munca cu handicap grad 1 la angajator norvegian

In anul 2015, fiind angajatul unei firme de shipping norvegiene (prin intermediul unei agentii de crewing din Romania), in functia de comandant nava, am suferit un accident de munca la bordul navei (ingestie involuntara de alcool metilic), care s-a soldat cu pierderea completa a vederii (cecitate la ambii ochi). Avocatii abordati pentru obtinerea despagubirilor / pensiei si-au declinat competenta, invocand faptul ca procesul ar putea fi extrem de costisitor si fara a garanta succesul in speta prezentata. Suspiciunea mea este ca in contractul de munca nu era prevazuta si asigurarea medicala / de viata, suspiciune alimentata de faptul ca P&I (protection & indemnity) Romania "s-a spalat pe maini" de cazul meu fara nicio explicatie. In prezent, sunt declarat persoana cu dizabilitati handicap gr. I definitiv (nevazator) si singurele mele venituri sunt pensia minima pe economie (704 lei) si salariul de asistent personal al sotiei mele (1200 lei). Solicit asistenta juridica pentru deschiderea unei actiuni in instanta impotriva angajatorului norvegian (eventual guvernul norvegian), in scopul obtinerii despagubirilor pentru accidentul de munca in care am fost victima.
Va multumesc anticipat si astept un eventual feedback din partea oricarei persoane cu competente juridice, interesata sa-mi sustina cauza.
Cu stima,
cdt Marinica Dobre tel +40730158572, 0725883483
email: dobreantonela3@gmail.com (emailul sotiei)
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:13, 24 Februarie 2019
Gasiti aici nume de avocati care practica avocatura in Norvegia: [ link extern ]
Puteti lua legatura cu firma de avocatura.
Inteleg ca ati fost angajat cu contract de munca incheiat direct cu firma norvegiana.
In anul 2015 trebuia sa va adresati ambasadei/ consulatului Romaniei din Norvegia si sa solicitati asistenta tehnica pentru a va obtine drepturile in fata firmei norvegiene/ autoritatilor norvegiene/ institutiei statului norvegian care se ocupa de securitate si sanatate in munca din Norvegia.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Din pacate, nu am stiut ca aveam aceasta posibilitate, de a ma adresa direct ambasadei Romaniei in Norvegia.
In masura timpului dvs, as putea sa va contactez telefonic pentru a discuta cateva detalii?
Cu multumiri,
cdt Marinica Dobre 0730158572
Nu cunosc legea din Norvegia. Nefiind avocat nu pot acorda asistenta juridica si nici nu va pot reprezenta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)