avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
Norvegia nu este stat membru al UE, doar al SEE, deci nu se aplica intreaga legislatie europeana in domeniu.

In general statele nordice au o politica extrem de restrictiva in privinta protectiei copilului. O decizie a instantei romanesti nu va fi recunoscuta in Norvegia daca aceasta este contrara unei legi din respectivul stat.

Daca s-a intamplat să dati o palmă copilului, să il băteți la fund sau să îl admonestati în public riscati sa pierdeti orice drept ca parinte. In Norvegia nu merge „eu l-am facut, eu îl omor”, sunt extrem de dezvoltati social, nu permit parintelui sa faca orice vrea cu copilul
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca copilul are cetatenie romana statul norvegian nu prea are drepturi iar legea sa este discutabil sa se aplice cetatenilor romani.
Cautati sa consiltati un avocat din Norvegia sa va lamuriti pe deplin.
Alex_Munteanu,


1..As dori sa stiu mai exact daca aceasta hotarare de suplinire acord a celuilalt parinte,pentru a ma intoarce in Romania,se aplica sau nu.


2.
Nu ma incadrez in nici una din aceste situatii si nici altele asemanatoare.
Multumesc.


avocat_lascoschi@yahoo.com ,

Sper sa aveti dreptate!
Voi afla un raspuns,sper destul de sigur si din partea Ministerului de Externe Roman dar o sa incerc sa ma interesez si printr-un avocat norvegian.
Multumesc.

[editat de moderator- va rog sa nu mai citati mesajele celor ce raspund si sa folositi butonul "editeaza", cand aveti de completat un mesaj. Mai am rugamintea sa nu mai deschideti subiect nou pt intrebari legate de aceesi problema, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Avocatul norvegian va poate informa despre.problemele cu legea norvegiana si daca hotararea din Romania ar fi sau nu recunoscuta pentru ca va trebui sa o executati silit si sa luati copilul cu forta prin executor judecatoresc norvegian.
Nu am ce sa execut intucat copilul este si a fost in permanenta cu mine.Problema mea este ca as vrea sa aflu mai repede daca aceasta hotarare de suplinirea a acordului tatalui pentru intoarcerea in Romania a minorului va fi recunoscuta de norvegieni,avand in vedere ca suntem toti trei ROMANI totusi.Altfel am inteles ca daca voi vrea sa stau langa copil va trebui sa raman in Norvegia ,lucru pe care nu il vreau !

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)