avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
As vrea sa inteleg ce inseamna ca pot sa-i ocolesc legal,in afara faptului de a mi se recunoaste aceasta hoatrare de catre Norvegia cconform vreunei conventii ..
Ma stradui sa inteleg daca prin acest Regulament 2201/2003 al Consiliului UE, despre care spuneti, ca care se aplica în integralitate în Norvegia,am vre-o sansa sa mi se recunoasca hoatararea,pentru ca altfel nu vad vre-o iesire.
Competenta cred ca este stabilita clar deja,fiind acceptata de ambii, a fi cea din Romania.
Va rog sa i-mi spuneti ,ca ce am gasit aici legat de competenta si recunoastere este valabil:

[ link extern ]

COMPETENTA

1. Instanta competenta sa solutioneze o cerere de divort privind doi cetateni romani care nu au domiciliul in
Romania
Art. 3 alin. 2 din Regulament este incident deoarece acesta prevede ca in materie de divort sunt competente
instantele judecatoresti din statul membru de cetetanie al ambilor soti, neavand relevanta faptul ca acestia ,
cetateni romani nu au domiciliul comun in Romania, disp. art 3 alin. 1 referitoare la competenta instantei
straine in care isi au cei doi ultima resedinta comuna aplicandu-se doar in situatia in care cei doi au cetatenii
diferite.

RECUNOASTERE SI EXECUTARE

Regulamentul cuprinde de asemenea prevederi referitoare la executarea silita a hotararilor judecatoresti
pronuntate in statele membre.
Astfel, art. 28 alin. 1 din Regulament prevede ca „Hotararile judecatoresti pronuntate intr-un stat membru
cu privire la exercitarea raspunderii parintesti fata de un copil, care sunt executorii in acel stat si care
au fost notificate sau comunicate, se executa intr-un alt stat membru dupa ce s-a incuviintat executarea la
cererea oricarei parti interesate”.
Se stabileste astfel ca formalitatile de executare silita sunt de competenta instantelor statului in care
hotararea judecatoreasca urmeaza a fi pusa in executare, iar legislatia aplicabila executarii silite propriu
zise este cea a acelui stat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
dismissed, utilizator
Diferenta dintre a avea un copil trecut pe numele lui si a nu avea este de cel putin 1000 de euro lunar, daca nu mai mult.
Ma refer aici la alocatia copilului si la facilitatile fiscale pe care le are un angajat legal in tarile cu sistem social bine pus la punct, daca are de intretinut un copil sau o nevasta cu un copil.
Nu stiu daca beneficiaza de aceste facilitati in conditiile in care sunteti in centrul de criza.....
Dna.Martonze,ultimul lucru care ma intereseaza acum sunt diferentele de euro..si facilitatile lui fiscale..credeti-ma pe cuvant!

Asta am gasit pe google no.,dar este scris in daneza ,nu am inteles de ce..
[ link extern ]

În ceea ce privește relația cu Convenția de la Haga din 19 Octombrie 1996 privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea, executarea și cooperarea în materia răspunderii părintești și a măsurilor de protecție a minorilor , regulamentul se aplică în cazul în care copilul își are reședința obișnuită într-o țară a UE. Normele privind recunoașterea și executarea se aplică o decizie judiciară emisă de o instanță competentă într-o țară a UE, chiar dacă copilul în cauză își are reședința obișnuită într-o țară terță care este parte la această convenție.

Dispoziții speciale se aplică, de asemenea, în ceea ce privește:

Relații Finlanda și Suedia, cu Danemarca, Islanda și Norvegia privind aplicarea Convenției Căsătoria nordică din 6 Februarie 1931
relațiile dintre Sfântul Scaun și Portugalia, Italia, Spania și Malta.

?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
dismissed, utilizator
Asa cum v-am spus regulamentul respectiv prevede ce daca dv n-ati fost in Romania cu copilul, sase luni inainte nu poti cer instantelor din Romania sa va judece aici. De alta parte, daca sunteti de acord ambii parinti, asa cum am inteles de mai sus, e clar ce vointa partilor deroga dispozitiile din Regulament in cazul dv pentru ce primul principiul este autonomia partilor in ceea ce priveste procesele civile si comerciale, si daca regulamentul nu are o norma imperativa, nu va va impune o instanta nationala, tot conform unui alt regulament CE: 44/2001. Dar nu cred ce dv trebuie sa se bage in discutii juridice teoretice, pentru ca doar vei lua durere de cap cu aceste teorie. La practica si am 25 de ani in Spania, dv trebui sa aiba incredere intr-un singur profesional, tot de acolo, care sti cum se procedeaza in acest tip de caze. Daca dv crede ce puteti sa stiti mai bine decat avocatul pe care l-ai angajat, si prin profesionisti romane, e clar ce trebui sa-l schimbi definitiv. Imi pare rau, dar noi, avocati, am trecut 5 ani de studiu, plus multi ani de pregatire practica. Tratate le lasam in casa, si cu alti profesionalisti, nu aici, ce incercam sa aplicam acest tratate la un caz concret pentru cineva care vrea ajutor. Nu cred ce nimeni aici le va rezolva problema de cunoastere legii la perfectiune, ci doar cum o practicam si aplicam cu mai mult sau mai putin succes. Noroc!
P.S.: Oricum daca vreti in continuare sa citesti rezumatul regulamentului mentionat in limba romana puteti accesa printr-o simpla apasare la schimabre de limba, sus in dreapta, la portalul respectiv, asa cum se face in practic toate informatii de la UE, sau aasati aici:[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat
Si da, jurnalistii scriu povesti horror tocmai pentru ca nu inteleg sistemul norvegian (o fi mai bine-n Rusia in ce priveste copiii?). Cei de la protectia copilului nu sunt platiti sa distruga vietile copiilor, dimpotriva. Putem pleca de la premiza ca ei isi fac cu onestitate treaba pentru care sunt platiti. Cine intelege sistemul il poate folosi, cine nu, poate deveni victima a sistemului.

Ca sa nu se creada ca Norvegia ar fi mai aparte: [ link extern ]

Eu ce am avut de spus, am spus. Mai departe se aplica zicala olandeza: cine nu asculta trebuie sa simta (pe pielea proprie). Traducere: capu' face, capu' trage.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)