avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
Eu nu am zis ca din punct de vedere moral tatal minorului ar avea drepturi asupra acestuia. Acest lucru nu-l judec eu, ci doar tribunalele norvegiene il pot judeca.

Am zis doar ca daca autoritatile norvegiene v-au pus in vedere sa nu parasiti tara cu minorul fara acordul tatalui, inseamna ca asta este infractiune, conform legilor norvegiene. Si v-am dat de citit niste linkuri pe care guvernul norvegian informeaza publicul despre cum stau lucrurile in privinta rapirii minorilor din Norvegia (le-ati citi deja?).

Din momentul in care parasiti Norvegia cu minorul fara acordul tatalui acestuia iar tatal depune plangere penala, autoritatile din Norvegia sunt cu mainile legate, pentru ca asa spune legea. Ele nu pot face altceva decat sa va dea in urmarire politieneasca internationala. Iar autoritatile din Romania sunt si ele cu mainile legate, pentru ca asa spun tratatele internationale in privinta extradarii.

Asa ca solutia, daca vreti sa fiti sigura ca nu veti ajunge la inchisoare, nu o puteti gasi decat din partea autoritatilor norvegiene. Daca ele va dau liber sa parasiti tara cu minorul, o puteti face linistit. Atat ca pentru asta poate fi necesar sa va judecati 3-4 ani, iar daca nu obtineti ce va doriti, veti putea pe urma face plangere catre CEDO, lucru care va consuma inca 3-4 ani in caz ca va accepta plangerea.

Asta e situatia, n-am inventat eu legile norvegiene.

Domnule Lascoschi, dr. Boroi va contrazice: pentru pedepse maxime de minim trei ani nu se mai cere ca infractiunea sa fie considerata infractiune in statul din care este extradat suspectul. Citatul l-am dat deja.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator
Autoritatile norvegiene nu mi-au pus in vedere nimic oficial.
Astazi mi s-a transmis o rectificare a informatiilor "percepute incorect de mine"
Avocatul si cei de la protectie si-ar fi exprimat doar ingrijorarea.. ca as putea comite o infractiune din punct de vedere al legii norvegiene,doar daca, tatal va face plangere,intrucat institutiile norvegiene (probabil)...vor raspunde la apelul acestuia,(el ramanand singurul rezident aici din punctul meu de vedere).
Domiciliul/rezidenta,copilului unde este de cand s-a nascut,.nu unde a stat cu mama tot timpul.?..in Romania 3 luni ..,in centrul de criza 8 luni,...acum de ce asta, s-ar schimba brusc?Pana la incredintarea prin, hotararea unei instante care deja a fost acceptata ca si competenta de ambele parti,cea din Romania,locuinta/rezidenta, minorului cred ca va ramane langa mama unde in mod obisnuit a avut-o pana in prezent?
Sau poti sa schimbi competenta instantei in functie de cum i-ti convine tie legea tarii in care muncesti spre exemplu,deoarece este mai mult favorabila tatilor?
..Ce m-a speriat, a fost ca mi s-a spus, ca in momentul in care am hotararea din Ro., sa ies cat mai repede din No.,pentru ca tatal sa nu aibe timp sa faca plangere si aceasta sa fie pusa in aplicare aici,..Atunci nu inteleg daca plangerea poate fi luata in considerare chiar si dupa ce ajung in Ro.?
Cum ma va acuza instanta no., de plecarea cu minorul dintr-un centru de criza si nu dintr-o locuinta stabila inchiriata eventual de mine.Care va fi acuzatia?..A refuzat sa ramana intr-un centru de criza ,sa reinoiasca rezidenta,a refuzat sa ramana in Norvegia unde putea sa i-si refaca viata linistita,...,luandu-i astfel tatalui, dreptul la vizita..

Statul Roman si CEDO.. vor fi de acord cu vre-o acuzatieimpotriva mea dupa toate cele suportate si situatia in care tatal,iresponsabil i-si exercita doar drepturile facand abuzuri si excrocandu-ma material pentru a facilita libera circulatie a mea si a copilului,prin puterea detinuta de semnatura lui?
Sunt de acord sa fac plangere la CEDO si sa ma judec 10 ani nu 3,dar din Romania!
Bineinteles ca privind suprficial,din perspectiva multora,intotdeauna mortul e de vina.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
dismissed, utilizator
Problema cu drepturile tatalui asupra minorului se va rezolva in drept civil. Dumneavoastra puteti insa comite o infractiune, care e pedepsita de codul penal norvegian.

Judecatorii din tarile UE nu fac dreptate prin judecati solomonice (adica uita-te la ea saraca, cat a suferit si cat isi iubeste copilul iar mojicul ala n-a dat doi bani pentru el), ci prin justitie procedurala. Adica urmeaza niste proceduri stabilite de lege si aplica legile si tratatele internationale. Iar in acest caz tratatele valabile intre Norvegia, Islanda si tarile UE spun ca cineva care a comis o infractiune in Norvegia, pentru care pedeapsa maxima este de minim trei ani, va fi extradat in Norvegia.

Aici nu conteaza cat ati suferit si cat de mizerabil a fost sotul. A comite o infractiune va poate trimite dupa gratii. Sigur, in acest caz fie ar ramane copilul in Romania, fie ar fi trimis inapoi in Norvegia pentru ca tribunalul din Norvegia sa se pronunte asupra incredintarii lui, cum e convenit prin Conventia de la Haga asupra rapirilor internationale. Trimiterea copilului inapoi in Norvegia o poate decide un tribunal roman si nu stiu dinainte care va fi rezultatul. Insa stiu dinainte care va fi rezultatul daca autoritatile norvegiene fac cerere de extradare.

In cel mai rau caz copilul va ajunge la un orfelinat din Romania, iar acolo chiar ca e jale.

In zece ani aveti timp sa fiti extradata, judecata, inchisa si sa iesiti de la inchisoare si nu stiu ce satisfactie e aia sa castigati la CEDO dupa ce faceti cativa ani de bulau iar copilul a ramas in acest timp in grija altora.

In ce priveste domiciliul copilului, la trei luni petrecute in Romania si opt in Norvegia e clar ca are domiciliul in Norvegia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator
Va rog frumos cititi si sa-mi spuneti dupa ce pareri aveti.

[ link extern ] /

Also read: Can victims of pedophiles hope for anything?

The stories of the Russian women, whose children were taken away from them by Norwegian authorities, develop under similar scenarios. They would find themselves in a complicated situation, mostly because they divorced their Norwegian husbands. Afterwards, they come in sight of the local child protection services. Some women would come to those services themselves, hoping that they would find help and support there.

The result is always the same. The woman would be taken under control. The services would put psychological pressure on the woman and eventually take her child or children away from her. Going to court is not a way out - the courts never acknowledge that child protection services commit illegal actions.

There are many stories in Norway when children were taken away from the parents, who used to be delivered to foster families during their childhood too. Officers of Norwegian child protection services say in such cases that those who grow up in foster families have no comprehensive family experience and are unable to fulfill their parental functions properly.


Also read: Boys and girls abolished in Sweden

Being unable to fight the system, some unfortunate parents commit suicide. Scandinavian countries have a rich experience in suppressing those people whom they consider "defective citizens." There was a law about coercive sterilization in Sweden before 1976. The law was used against mentally retarded and physically handicapped females - mostly from national minorities.

In Switzerland, authorities would take children away from gypsies to deliver the children to "normal" foster families. This practice was used in the country before the 1970s. In Australia, children would be taken away from their indigenous families.

The Swiss authorities brought official apologies to gypsies. The same happened in Australia in 2008. However, the brutal practice continues to prosper in Norway, where no one is going to apologize for anything.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
dismissed, utilizator
Prin articolele respective tocmai ati dovedit ce v-am spus si eu. Sansele să invingeti sistemul, la el acasa sunt minime. Asa ca jucati dupa regulile lor si ocoliți-l legal.

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)