avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
Un proces (cu apel/recurs) in Norvegia poate dura 3-4 ani, daca adaugam si CEDO, ajungem la 6-8 ani pentru a castiga impotriva Norvegiei. Timp in care daca scoate minorul ilegal din tara poate sa iasa de la puscarie. Pentru un avocat e usor de zis fa cutare sau fa cutare, ca nu avocatul risca puscaria, ci clientul. Mai bine i se pune in vedere ca poate face puscarie si n-o face, decat sa i se zica ca nu pateste nimic daca paraseste Norvegia iar pe urma o salta Politia de-acasa.

Alti romani ar da zeci de mii de euro pentru a ramane in Norvegia, iar ea se plange ca poate fi obligata sa ramana-n Norvegia. Chestia cu minorul poate fi speculata pentru a obtine dreptul de a ramane in Norvegia, eventual cu casa de la stat si tot felul de subsidii de la stat. Deoarece ar ramane de nevoie, ar putea chiar sa ceara ajutor social iar serviciul de imigrare n-ar mai fi nevoit s-o expulzeze din cauza asta. De ultimul lucru nu sunt foarte sigur, dar merita discutat cu un avocat norvegian pe tema asta.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
tgeorgescu, utilizator
Avlil, Regulamentul CE 2201/2003 nu imi pare aplicabil in raport de prevederile CEDO.
In CEDO nu scrie ca in legea organica nationala ce este reglementat, ci ceea ce este interzis statelor membre.
Sunt foarte greu de motivat astfel de aparari pe CEDO dar eu le fac de foarte mult timp...

In opinia mea, Regulamentul CE 2201/2003 nu are nicio relevanta in aceasta cauza.

Doamna D., linkul indicat de dvs. nu ajuta intrucat nu are legatura cu situatia de fapt existenta in cazul dvs.

Domnule Tgeorgescu, asa cum ziceam nu va ajunge niciodata in puscarie pentru o astfel de fapta daca se va afla in Romania.
Norvegia nu va avea nicio sansa la asa ceva.

In privinta judecarii cazului la CEDO aveti dreptate in privinta duratei daca nu se va proceda la urgentarea solutionarii plangerii sale CEDO.
In mod normal, CEDO AR TREBUI SA ANALIZEZE CU PRIORITATE o astfel de cauza pentru ca in caz contrar minorul va ajunge aproape...major si drepturile fundamentale ale minorilor ar putea avea prioritate desi pana in prezent nu cunosc niciun asfel de caz pe care CEDO sa il judece cu celeritate.

Important este sa se gaseasca o cale urgenta prin care sa poata finaliza procedura in Norvegia daca se va judeca acolo.

Aveti dreptate ca multi ar vrea sa se stabileasca in Norvegia insa fiecare are dreptul de a se stabili unde vrea pentru ca acesta este un drept fundamental...si nu putem judeca pe nimeni ca vrea in Romania si nu in Norvegia.
Unele persoane poate ca nu vor, pentru ca, nu se adapteaza la viata de acolo sau nu le place clima....pur si simplu...

Nu e vorba ca va face puscarie pentru ca statul roman ii recunoaste dreptul de a intra in tara unui cetatean roman cu propriul copil si nu se va recunoaste niciodata o hotarare norvegiana penala ( daca s-ar ajunge la asa ceva pentru ca nu cred ca se poate...) ca sa se ajunga la inchisoare.
Eu in general lucrez pe infractiuni dintre cele mai grave si de aceea asa ceva imi pare ceva care este prea simplu...pentru un avocat...
Clar este faptul ca nu va ajunge la inchisoare...si instantele romane asa vor considera...daca prin absurd s-ar ajunge la o condamnare penala in Norvegia...ceea ce, repet...nu cred ca se va intampla...
Da, pentru dv. d-le Lascoschi, toate sunt floare la ureche si profesati si civil si penal si drumuri si poduri...
Si le stiti asa de bine ca nu puteti arata care e legea care stabileste dreptul aplicabil in speta, confundati un act de drept substantial cu unul procedural care stabileste competenta... vai si-amar de lege si de ordine!
Si ca sa vedeti cat de bine va cunosc, asa cum v-am spus, nu ati dat niciun raspuns la intrebarile punctuale, concrete adresate de specialisti.

Degeaba dam din gura pe langa clienti daca ne mananca pisica limba in fata unor specialisti de drept unde nu are niociun rost sa ne umflam penele de cat de multe stim... fara sa spunem nimic!
Dl. Georgescu are perfecta dreptate, din pacate, pe unii nu-i doare nimic sa spuna clientilor or pe forumuri sa-si rapeasca copiii, doar nu le cade lor in cap pedeapsa!
Din fericire, avem obligatia ca avocati sa respectam legea in litera si spiritul ei si unii dintre noi nu putem sa ne jucam aruncand aiurea cuvinte frumoase pe forumuri. Unii totusi o fac in speranta ca zecile de ore libere pe care le au si le pierde acolo sa le mai aduca un client... unul dornic de dreptate absoluta si cuvinte frumoase si goale.
Totusi in presa sunt prezentate doua cazuri in care parintele a fost acuzat in Norvegia pentru rapire de minor, desi instantele romanesti le incredintasera minorii.
Alaturat atasez doua link-uri, nu am gasit si cum au fost solutionate cele doua cazuri.

[ link extern ]

[ link extern ]


@tgeorgescu, ati facut mai multe speculatii, poate intradevar statul norvegian i-ar da si casa unde Nav-ul plateste jumatate din chirie, ajutoare sociale fiind mama singura primeste si ajutoare suplimentare, sigur pensie din partea tatalui, plus alocatia copilului, ar duce o viata linistita dpdv material, dar ea nu este interesata de toate acestea, ea nu a cerut nimic statului norvegian, ea isi doreste repatrierea cu fiul sau. Este o tara pusa la punct in privinta serviciilor sociale, sunt familii care traiesc din aceste ajutoare, deci ea ar putea trai foarte bine aici. Dar tot atat de bine, ar putea si in Romania, unde are toate rudele, unde isi are parintii deci un ajutor sigur pt cel mic, sau acum in Romania nu mai pot fi crescuti copiii?

Cineva a sfatuit-o sa renunte la pensie, ca sa se intoarca in tara, si sa il actioneze in instantele romanesti, unde neavand cum sa demonstreze cat castiga tatal, va primii minimul pe economie, dar oare nu se incalca dreptul copilului? Ma refer ca ambii parinti sunt obligati la intretinerea copilului, dar acest tata isi santajeaza sotia sa renunte la pensie.

Avlil,avocatul specializat e mereu infrant de avocatul care se pricepe la drept.
E adevarat ca in Romania specializatii nu se pricep decat la o ramura iar cei nespecializati au iesit beton armat din facultate si se descurca in orice ramura unde nu se modifica legea in fiecare zi...
Studiul individual este esential pentru avocat si avocatul poate face minuni.
Insa...traim in Romania si ceea ce vorbesc este contrazis de avocati pentru studiul individual inseamna multa munca...
Si nu mai vreau sa.continui...

Primul link se refera la un cetatean norvegian iar in al doilea link se asteapta recursul.

Cred ca avocatii norvegieni au mai mult hef sa bea bere decat sa apere foarte tare pe cineva...

In ablele.linkuri respectivii au ramas in Norvegia.
Daca veneau in Romania nu aveau probleme deoarece o nu se va recunoaste o astfel de hotarare in Romani.

Si in Cuba daca zici ceva de regim esti arestat...insa din Romania nu vei fi extradat niciodata pentru o astfel de fapta...

Are legatura cu ceea ce am indicat pentru Avlil mai sus.
Eu sunt adeptul ca omul sa isi angajeze mai multi avocati insa doar atunci cand complexitatea este atat de mare incat este mult prea greu pentru un singur avocat sa se descurce...
Adica atunci cand fiecare avocat vine cu cva foarte socant in sens pozitiv pentri instanta si nu si atnuncicand toti spun acelasi lucru...obil si
Nu pot corecta greselile de scri pt ca am scris dupa tel m
Avocatul complex este baza pentru ca este la fel de specializat ca cel specializat dar cunoazte mai multe ramuri de drept foarte bine si stie cum sa jongleze cu fiecare lege in parte.obil si nu vad ce scriu.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)