avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
tgeorgescu a scris:

O completare: daca fuge cu copilul in Romania, autoritatile din Romania ii pot da dreptate in drept civil, dar mai ramane de ispasit pedeapsa pentru infractiunea comisa in Norvegia. Asa ca ar ramane copilul in Romania iar ea ar fi trimisa in Norvegia pentru a fi judecata. Mama copilului ar deveni un exemplu pentru ce inseamna sa castigi in civil si sa pierzi in penal.




Dupa parerea mea o hotarare de condamnare in Norvegia pentru asa ceva nu ar produce efecte juridice in Romania.
Deci, o condamnare in Norvegia ar constitui doar un impediment de a mai intra in Norvegia si nicidecum o posibila extradare in vederea executarii pedepsei inchisorii.

Deci, iarasi Norvegia ar avea dreptate dar ar ramane cu dreptatea sa ( ca sa nu zic ca ar muri cu dreptatea in brate...)

Se pare in cazul acesta cine are dreptate ar cam pierde...si pana una alta mama minorului pierde...pentru ca are dreptate...
Problema nu e de a arata intelegere, ca daca dorea empatie, apela la preot sau la psiholog, nu cerea sfaturi juridice. Pana la proba contrarie, o putem crede pe cuvant ca tatal copilului a fost abuziv. Dar unde-i lege, nu-i tocmeala.

Nu sunt Nostradamus ca sa prezic viitorul, dar daca scoate copilul ilegal din Norvegia, in cel mai bun caz nu se mai sesizeaza nimeni, in cel mai rau caz isi mai vede copilul doar la vorbitor, iar intr-un caz mai pe la calea jumatate ramane condamnata la inchisoare in Norvegia, dar autoritatile romane nu dau curs acestei condamnari. Nu cred ca ultima alternativa enuntata este realista, studiul dr. Boroi ne lamureste asupra cadrului juridic al extradarii si pedepsirii cu inchisoarea existent intre statele membre ale Uniunii Europene si Islanda si Norvegia, vezi [ link extern ]

Doamna, asa cum spunea cineva mai sus, noi va putem da sfaturi juridice, empatia e secundara.
Oricum, acel tata si in Romania ar fi primit incredintarea copilului, dupa legi bazate pe aceleasi principii.
Cred in continuare ca dv. aveti o lipsa de informatii si pierdeti timp cautand intelegere pe un forum unde nu va poate nimeni decat, vag, sa intelegeti niste principii ale ocrotirii copilului la care va opuneti.

Daca tatal va cere sa renuntati la pensie, de ce nu renuntati? Si iesiti din Norvegia si cereti pensia aici, in Romania.
In rest, nu am spus nimic de violentele tatalui ca nu am avut amanunte si consider si acum ca nu am suficiente. Nu stiu cat din violenta aceasta se rasfrange asupra copilului si cat nu.
Referitor la timpul petrecut cu copilul, nici aici nu am date, caci nu inteleg cum lucreaza fara numar, dar a stat 1,5 luni in Romania, se vede treaba ca are timp totusi. Si in aceste luni fugea de fapt de o ancheta sociala ca sa nu fie gasit acasa, cand oricum el ar fi fost zi lumina la munca...
Nu am detalii, cele pe care le am nu se potrivesc si nu pot da solutii juridice cu un sfert din piesele de puzzle.
Pentru cele ce stiu, deciziile norvegiene de pana acum de care vorbiti ca ar fi nedrepte imi par corecte chiar si cu legislatia romana.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
Liliana Gradinaru, Avocat
Daca situatia este tat de grava, legislatia in Norvegia pune mai presus drepturile parintesti, decat interesul superior al copilului, prevazut de Conventia Organizatiei Natiunilor Unite cu privire la drepturile copilului, ratificata prin Legea nr. 18/1990, republicata, de Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, care se aplica si copiiilor cetateni romani aflati in strainatate (art. 3, lit. b), eu va sfatuiesc sa plecati pur si simplu cu copilul din Norvegia.
In Romania, cat e ea de nenorocita, unui tata criminal i se interzic drepturile parintesti!!

Daca o lege este flagrant stramba, ea trebuie incalcata, altfel nici negrii din America nu ar fi avut acum dreptul sa stea pe scaun in autobus sau sa intre in restaurante.

Nu va mai faceti atatea griji ca incalcati o lege stramba, intr un stat strain, intr-un sistem defavorabil dvs. Cine are copilul are un avantaj. Daca va aflati in Romania cu copilul, veti putea lupta mai usor si mai eficient pt dvs si copil, aveti si avantajul legislativ. Lupta pe un teren strain, necunoscut nu va aduce decat dezajantaje.
Dvs puteti alege ierarhia valorilor pe care sa le respectati: o lege stramba sau viitorul copilului dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
darida, utilizator
Nu vad cum anume i se incalca vreun interes ori drept copilului daca sta in Norvegia. IN Romania, un tata fie el criminal sau doctor docent, ca si in Norvegia, conform Conventiei abia amintite, va avea legaturi cu copilul sau pentru ca e stupid sa pedepsesti un copil pentru niste fapte ale parintelui care nu au legatura cu el.
E dreptul copilului sa-si vada tatal, ok? E interesul sau superior sa aiba o relatie cu ambii parinti, e atat de simplu.

Nu exista nicio diferenta sau avantaj legislativ in Romania, atata cat am inteles eu speta. Drepturile sunt aceleasi ale copilului, interesul lui e acelasi, sa isi vada ambii parinti.

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)