avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
Si daca renunta la rezidenta...?

Nu este chiar asa de simplu...
Sau nu poate renunta la rezidenta conform legii norvegiene?

Cred ca voi merge prin Norvegia ca sa ma judec acolo tare de tot ca pare sa fie exact cum imi place mie...
Mai greu imi va fi cu limba...ca alta problema nu cred ca ar exista...
Sigur ca poti renunta la rezidenta, nu te tine nimeni cu forta, dar copilul are si un tata, daca acesta refuza sa isi dea acordul, protectia copilului din Norvegia (cunoscuta ca fiind cea mai draconică din intreaga lume) pur si simplu poate lua copilul de la mama si sa-l dea la tata.

Cateva exemple:
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ] /

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca este cetatean roman acel copil nu prea vad sa aiba dreptul statul norvegian.

Cetatenia ,,bate" rezidenta.

Si daca cetatenia copilului este romana tine de statul roman si nu de statul norvegian oricat de draconic ar fi acesta.

Eu cred ca exista o serioasa problema de comunicare si nimic mai mult pentru ca ambasada Romaniei este nula in fata Norvegiei si mama minorului trebuie sa se descurce singura daca e vorba de nulitati...

Legea norvegiana nu poate infrange cetatenia...copilului si a mamei oricat de draconica ar fi pentru ca nu se poate aplica...fata de cetatenii straini...care au si ei drepturi chiar daca sunt romani si au o reprezentanta de 2 bani...
ALEX.." protectia copilului din Norvegia (cunoscuta ca fiind cea mai draconică din intreaga lume) pur si simplu poate lua copilul de la mama si sa-l dea la tata. "'...
..ca sa ce??..sa il dea ei spre adoptie de fapt ,pentru ca tatal nu a stat deloc cu copilul deci nu are experienta pentru a-l ingriji,copilul este cam mic pentru asta oricum,in plus tatal munceste multe ore pe zi!!

Parerea mea despre rezidenta este alta avand in vedere ca stau aici de 2 ani si stiu sigur ca aceste nr.personale nu inseamna rezidenta!..deoarece pentru a avea rezidenta trebuie sa ai cel putin 300 de ore de limba norvegiana care inseamna ca i-ti permit sa ai un job,altfel esti considerat orice altceva dar nu rezident.
In plus eu ar fi trebuit sa aplic la UDI de aceasta data pentru drept de sedere prin reunificare familiala din nou,acum in baza acelui program de vizita al tatalui cu minorul,pentru ca oficial noi avem statul de separati.
sper sa nu le vina ideea sa ma scoata din Norvegia ca sa aibe motiv sa-mi opreasca copilul aici pe motiv ca nu are nici pasaport si nici acordul tatalui sa se intoarca in Romania macar la bunici....
Inca o data spun ca aceasta foaie de la politie pe care scrie drept de a rezida nelimitata dar temporara pana in termenul de 5 ani in care,daca ai rezidat legal in NO. vei avea dreptul de a aplica pentru rezidenta permanenta!!!!..si abia dupa aceasta urmeaza dreptul de aplicare pentru cetatenie....dar cred acelasi lucru ca si Dnul av Lasconschi ,ca cetatenia bate rezidenta atata timp cat nu incalci legea ci doar vrei sa te intorci in tara ta !!!!
Eu de fapt nu cred...sunt convins...

Nu va poate scoate din Norvegia.

Norvegienii cred ca au si o scadere foarte mare a natalitatii si de aceea se pot agita mult in privinta copiilor.
Sa le exportam niste romani majori si le poate creste natalitatea...dar nu imi pare deloc potrivit vis a vis la minori...

Referitor la rezidenta ati putea analiza aspectul referitor la renuntarea la rezidenta si copilul s-ar afla sub acest aspect undeva...nicaieri...sub aspect juridic...si sub aspectul oricarui drept al statului norvegian pentru ca daca nu are rezidenta nici copilul ce drept ar mai avea statul norvegian...care oricum nu are drepturi reale si efective asupra cetatenilor romani...?


Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)