avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce drepturi avem
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce drepturi avem

buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu am acte deocamdata acum vreau sa mi le faca si mie tot asa pe 3 luni si dupacea sal prelungeasca eu acum sunt insarcinata in luna a 3 si as vrea sa stim ce drepturi am avea si daca as primi ceva alocatie sau bani pt bebe daca se poate sa imi raspundeti urgent deoarece suntem disperati .multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:10, 7 Noiembrie 2009
Cel mai sigur intrebati la consulatul roman de acolo
Daca nasteti copilul acolo, va primi automat cetatenie norvegiana si toate drepturile unui copil norvegian, inclusiv alocatie (3.300 koroane norvegiene, cam 400 euro/luna). Alocatia se plateste si daca are parinti care muncesc sau sunt rezidenti acolo, chiar daca copilul e nascut in Romania, dar sfatul meu e ca nasterea sa aiba loc in Norvegia, totul va fi mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Accident masina in norvegia zhakal zhakal Am avut un accident de masina in Norvegia in urma caruia am ranit usor un pieton pe trecerea de pietoni. Nu a necesitat spitalizare si vatamarea corporala nu ... (vezi toată discuția)