avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident masina in Norvegia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident masina in Norvegia

Am avut un accident de masina in Norvegia in urma caruia am ranit usor un pieton pe trecerea de pietoni. Nu a necesitat spitalizare si vatamarea corporala nu a fost grava (cateva zgarieturi de la impactul cu asfaltul) / nici un prejudiciu material. Masina cumparata si inmariculata in Norvegia.
S-a intamplat la o trecere de pietoni eu nevazand persoana in cauza.
Nu am condus sub influenta bauturilor alcoolice si viteza la momentul accidentului a fost 30-40 km/h.

Politia a decis ca nu este cazul sa trimita cazul la tribunal pentru judecata si decizia lor a constat in: 6 luni suspendare permis, 1500 euro amenda si cred ca sunt inregistrata in baza lor de date cu acest accident/amenda. Culpa a fost plasata in sarcina mea.
I-am intrebat daca vor trimite permisul in tara si au zis ca datorita faptului ca am o rezidenta temporara si o adresa in Norvegia voi primi permisul dupa 6 luni de la ei dar ca va trebui sa il schimb cu unul norvegian. In iunie cand voi primi permisul va trebui sa aplic pentru schimbarea cu cel norvegian fara alte teste sau examene necesare.

Sunt cetatean roman cu rezidenta fiscala in Romania si in Norvegia am doar rezidenta temporara cu reinnoire. In acest caz am observat ca s-au aplicat legile norvegiene.

As dori sa stiu care sunt procedurile vizavi de un posibil cazier in Romania datorita acestui accident. Voi avea un cazier in tara datorita acestui accident? Se va inregistra acest accident si la noi in tara si voi primi pedeapsa si de aici? Care sunt pașii ce trebuie parcurși in cazul meu?

Nu stiu ce se va intampla in continuare in afara suspendarii permisului si as aprecia un raspuns.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:06, 22 Decembrie 2018
Ce aveti in cazier in Norvegia se comunica in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina / cazier norvegia zhakal zhakal Am avut un accident de masina in Norvegia in urma caruia am ranit usor un pieton. Nu a necesitat spitalizare si nici vatamare corporala grava / prejudiciu ... (vezi toată discuția)
Ajutor!statul norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz! dismissed dismissed Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat in strainatate ContSters193087 ContSters193087 Buna ziua, Locuiesc in Norvegia si in urma cu 4-5 ani mi-am preschimbat permisul de conducere romanesc in cel norvegian. Permisul romanesc a fost trimis ... (vezi toată discuția)