avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!Statul Norvegian incearca sa-mi ia copilul prin abuz!

Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
lascoschi@
Bineinteles ca programul de vizita al tatalui/dreptul minorului inclusiv,nu ma poate obliga sa ma stabilesc aici,doar pentru ca el a ales sa munceasca aici si sa ma aduca langa el in timpul casatoriei!
Dar acum suntem in divort ,nu mai locuim impreuna de 8 luni...si eu impreuna cu copilul vrem inapoi de unde am venit !!!
Ori in caz contrar oprirea copilului aici cu tatal nu ar insemna ca mi se ia mie dreptul de a sta si ingriji copilul ca si pana acum iar acestuia dreptul de a sta cu mama ?N u am semnat nimic in care sa scriu ca vreau sa fiu mama surogat a propriului meu copil pana la varsta de un an si..dupa care sa mi-l poata lua oricine!
Nu suntem norvegieni nici unul!!!Vreau inapoi in Ro. pentru ca sunt cetatean roman,am divortat si nu vreau sa traiesc/stabilesc in No.!Punct.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
gi-jane2, moderator
Competenta si jurisdictia instantelor din Norvegia sunt clare, deoarece aveti resedinta acolo. Dar dreptul intern al romaniei aplicabil la relati de familie in cazul dv sunt cele romane. Asta inseamna ce trebui sa dovedezi acolo dreptul romanesc in privinta aceste relati. Sa nu confundam norme sustantive cu cele procedurale. E greu, sun dificile deseori sa se identifice ca sustantive sau procedurale, dar sunt diferite.

Oricum puteti observa cu avocatul dv norvegian ce in dreptul intern norvegian sigur ce in ceea ce priveste norme de drept international private face remisiuni la legiile romane pentru relatiile de familie intre cetateni straini resdinti acolo. Dovedirea dreptul romanesc se poate face prin ambasada sau prin avocati romani de multe ori.

Oricum la un proces acolo, imprejumirile de fapt sunt cele importante. Si acolo nu aveti libertate de a ales o viata naturala cu copilul la tara unde ai nascut. Asta e adevaratul temeiul a o eventuala cererea de modificarea vizitei cu tatal copilului.

De aici ce sfatul meu e sa va cer instantele judecatoresc norvegiane sa va admita obligatia de a procura dreptul de vizitei al tatalui nu saptamanal swau bisaptamanal, ci doar dupa vacante, pentru ca dv vreti sa va duci in Romania, si asa le spuneti la ei, ce acolo -in Romania- aveti sanse de a procura copilului o viata mai decenta, cu parinti dv si inclusiv familia sotului, ce nici ei nu sunt de vina, si sa faceti o pregatirea profesionala personal in domeniu pe care dv vrei sa urmari aici. Crede ma! judecatorii -si cei din Norvegia-nu sunt nici statul norvegian, nici neomenesc. Incearcati asa dv. o modificarea masurilor ca vor norma despartirea. Poate in acest caz, fiind mai ieftin viata in Romania, sa va-i cer modificarea si quantum in minus a pensi ca sa inteleaga sotului si judecator ce nu vrei sa va folosesc de nimeni.

Succes!.
Alvaro Liniers, Avocat
Da, domnul avocat Alvarolipo are dreptate in tot ce a scris.
Programul se poate stabili intr-un mod echitabil si chiar ar fi recomandabil sa se procedeze in acest mod.

Domnule avocat Munteanu, puteti sa cautati singur in CEDO textele de lege.
Sunt cel putin doua...Vedeti ca sunt mai multe protocoale...

Interesant este faptul ca nu prea am remarcat Norvegia ca fiind condamnata la CEDO.
Acest aspect ne poate duce la concluzia ca exista anumite probleme neidentificate care pot fi hotaratoare in rezolvarea cazului.

Imi vine destul de greu sa cred ca nu au existat pana acum astfel de situatii cu cetatenii unor alte state, nu neaparat cu cetateni romani.
Sfatul meu ar fi ca avocatul din Norvegia sa vada cum s-au rezolvat acele cazuri precedente de justitia norvegiana.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumes frumos domnule avocat Alvarolipo!
Va trebui sa gasesc un alt avocat noevegian decat cel pe care l-am avut pana acum ,pentru ca acesta deja s-a pronuntat asupra faptului ca este sigur ca legea norvegiana nu i-mi permite sa ma intorc in Romania si am simtit si o atitudine mai reticenta pe care nu am inteles-o.. . cand le-am spus ca as vrea sa plec si incerc sa gasesc o cale legala dupa ce am aflat ca daca tatal nu este de acord chiar si facand pasaport copilului nu pot pleca..
Ma voi consulta si cu cei de la consulat si minister sa vad poate au pe cineva aici care sa ma poata reprezenta.
Voi aminti si despre sfaturile juridice pe care mi le consiliati dvs.
Multumesc!

Domnule Lascoschi,sa stiti ca eu am vazut condamnari CEDO pentru Norvegia si chiar in aceeasi problema,fiind vorva insa de familii mixte intre norvegieni si alte nationalitati.
Regret ca nu am retinut unde am vazut dar sigur am vazut in aceasta saptamana care a trecut,pentru ca am cautat exact acelasi lucru.
Erau chiar doua sau trei cazuri in care se spunea ca statul norvegian a facut abuz impotriva unor cetateni de alta nationaliatate incercand sa-i izoleze de copiii lor prin refuzul de a le acorda drep de sedere in Norvegia.Deci antecedente au in mod sigur la CEDO.
Eu totusi sper sa nu se ajunga pana acolo,asta insemnand sa mai stau in Norvegia inca o perioada,lucru pe care nu mi-l doresc deloc!
Multumesc!
dismissed, utilizator
Eu nu imi aduc aminte sa fi vazut astfel de hotarari desi am vazut cu alte state.
Vorbiti cu avocata din Romania sa le caute si sa le trimita avocatului norvegian desi si acesta ar trebui sa stie daca este vorba de Norvegia.

Daca gasiti o hotarare CEDO impotriva Norvegiei ati putea rezolva problema si in Norvegia.

Deschideti un subiect pe forumul CEDO care il aveti pe forum referitor la astfel de hotarari CEDO.eU nici nu le-am cautat deoarece doar in cazuri concrete ma ocup de probleme concrete.
Mai sunt si acolo alti avocati care ar putea sa stie.
In toate cartile mele nu imi aduc aminte sa am despre Norvegia.

Chestiunea cu Norvegia ar fi necesara pentru ca ei au o lege specifica din cate am inteles si doar asa le puteti infrange legea...la modul clar ...daca este contrara dispozitiilor CEDO.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor,sunt in norvegia cu copilul vreau sa ne intoarcem in tara! dismissed dismissed Sunt in Norvegia cu copilul minor. In Romania sunt deja in proces de divort si custodie reprezentata de avocat. Vreau sa ma intorc in Romania cu copilul ... (vezi toată discuția)
Asistenta sociala din norvegia a luat copilul Corbuletz Corbuletz Buna ziua, Va scriu deoarece am un copil cu o fata din america centrala, de care am divortat de comun acord in luna Iulie anul 2014, fiind casatoriti din ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi avem bubu.b bubu.b buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)