Statul Norvegian ma ameninta ca daca tatal, ,nu este de acord ca fiul nostru sa se intoarca in Romania cu mine,nu voi putea sa i-mi iau copilul cu mine inapoi in tara nici daca am o hotarare de incredintare/suplinire acord, definitiva si irevocabila ,apostilata ...emisa de o instanta din Romania ,pentru ca ei au o lege in acest sens ..care este mai presus de o simpla decizie data de un tribunal romanesc.
Logic ar fi sa existe reciprocitate si in recunoasterea hotararilor date de instante si in privinta legilor legate de familiei cu minori, si sper ca exista!
Daca aveti informatii mai precise legate de subiect,v-as ruga frumos sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt din ce in ce mai disperata de spaima acestei tari,Norvegia!!!
@gmancila Multumesc pentru cele scrise.Trebuie sa clarific faptul ca din momentul in care am ajuns in acest centru am beneficiat si de ajutor social din partea statului(NAV)..si de alocatie pentru copil,dubla, fiind deja oficial separata in Norvegia,pensia alimentara de la tata,calculata de legile norvegiene, care s-a stabilit abia acum,dupa dupa 8 luni,.. dar nu am avut probleme financiare avand ajutor si din partea familiei tot timpul.
Daca as fi decis sa aplic pentru o noua rezidenta as fi avut locuinta integral suportata de stat pana terminam cursurile de norvegiana, gratuite(fiind in situatia de mama singura),si puteam inecepe un servici ca sa ma pot sustine singura.Gradinita copilului ar fi fost suportata tot de stat pana la momentul in care mi-as fi permis sa o platesc eu.Peste un an exista un ajutor de sustinere lunar pentru mama singura,destul de consistent.
Fac aceste precizari,nu ca sa se zgarie pe ochi cineva...,dar ca sa intelegeti clar ca nu stau aici nici pentru 1 mil de euro pe saptamana!
Cine tanjeste dupa aceste avantaje materiale,poate incerca sa vina si sa i-si"faca un rost "aici cum spunea si dna.Avlil ori Tgeorgescu.
Eu vreau cu copilul meu in Romania la familia mea, in tara mea ,unde stiu exact ce am de facut pentru ca pot vorbi romana,unde oamenii sunt buni sau rai dar nu serpi care incearca sa te sufoce prin orice metoda ca sa-ti poata lua copilul!
Spuneti-le dna Gmancila cum gasesti orice(bani...) in Norvegia in afara de viata...! Spuneti-le cat de " avizi "sunt norvegienii dupa copii altora si eu o sa le spun ce sunt capabili sa faca pentru si-i insusi legal profitand de orice fel de situatie.. fara scrupule!
Apara drepturile tatalui?!..al copilului?!dreptul meu unde este?eu sunt mama!!Mama care l-a nascut, ingrijit,alaptat, zi si noapte,fiind constransa sa suport disperare, umilinte si terori din toate directiile.... "locale", ca sa-l citez si pe av.Munteanu.
Am ramas intreaga totusi, pentru copilul meu pe care nu am de gand sa il pierd pentru nimic!
V-am cerut ajutorul(juridic),nu v-am cerut nici sa ma judecati,stramb...nici sa ma invidiati si acuzati ca nu vreau sa raman aici cand altii si-ar da viata ca sa vina aici la banii lor multi.. si reci..
Nu vreau un proces aici si nici nu cred ca ar fi posibil doua procese la acelasi grad de instante cu acelasi subiect in doua tari diferite!
Avocata mea face exact ce trebuie momentan.
Sunt convinsa ca MAE si Ambasada Romaniei care nu vorbesc atat de mult si inutil ca altii..ma vor sustine si ajuta sa ies din situatia critica in care sunt.
Avlil,ceea ce nu poate domnul Lasconschi sa spuna exact,nu poate momentan sa pronunte nici Ministerul de Justitie Norvegian,Ambasadei Romaniei,in cazul meu,pentru ca este diferit total de cazurile precedente unde este vorba de o familie de etnie roma ..unde copiii au fost batuti si pusi la cersit iar parintii au comis si infractiuni pe teritoriul norvegian din cate am inteles si mai si banui.!
Sper sa se gandeasca bine ce vor raspunde, pentru ca in cazul meu chiar ar fi un abuz,din care crede-ma, vor iesi,cred,destul de sifonati la CEDO sau ce alta instanta internationala se mai poate baga in treburile lor interne privind cetateni straini,pentru ca eu nu am de gand sa cedez pana nu se face lumina perfect!Am si probe,scrise de mana lor,pe care nu au cum sa le conteste.
Domnul Lasconschi,datorita unei experiente, mult superioara altora..cel putin intuieste o procedura mult mai apropiata de rezolvarea cazului.
Trebuie de altfel sa recunosti ca si tu ai avut ideea stralucita.. sa ma sfatui sa plec pur si simplu din Norvegia fara acordul lor scris intr-un fel sau altul..!
Oricum frica mea a fost maxima in momentul in care ,primii care au fost cu ideea asta, aiu fost chiar norvegienii.Atunci am inteles ca vor sa mai incerce si in felul asta sa-mi ia copilul!
Daca intelegi ce-ti spun este perfect.
In ziarele norvegiene se scoate in evidenta cum celalalte popoare nu stiu sa isi creasca copiii, nu le dau o educatie sanatoasa. De altfel despre familia de indieni carora li sau luat copiii pe motiv ca dormeau cu ei in pat si nu foloseau lingura cand mancau, avand in jur de 1-2 ani, ceva sa spus si in presa romaneasca. Copiii care au fost pusi la cersit nu ii pomenesc, nu are rost pt ca aceia vor avea o viata mai buna in familiile norvegiene. Pana sa ajungem aici citisem numai lucruri "marete" despre Norvegia, dar in afara de sistemul social pus bine la punct, in rest sunt f rasisti.
@dismissed, sunt multe de spus la adresa lor, de aceia ti-am spus sa iti rezolvi problemele cu reinoirea rezidentei ca sa nu le dai niciun motiv. Chiar daca iti iei rezidenta, nu te pot obliga sa stai aici mai mult decat vrei. Aici totul se misca f greu, astepti la infinit rezolvarea unei cereri sau probleme, asa ca inarmeaza-te cu rabdare, vezi ce spun si legile lor, schimba avocatul, fiind din oficiu presupun ca il poti schimba cu usurinta. Cauta sa le arati ca daca ai renunta la pensia copilului, acel asa zis " tata" ti-ar da procura sa aduci copilul in tara. Demonstreaza-le ca nu sa interesat de micut atatea luni, cine stie vor realiza din ce "aluat" este tatal copilului.
Curaj, sigur se va gasi o rezolvare si pt tine, tb sa ai rabdare doar, ca norvegienii precum melcul, incet si fara stres.
The second exception relates to the execution of an arrest warrant in the case of certain types of offences for which the double criminality requirement is not necessary, but these acts must be punishable in the issuing State by a custodial sentence or detention order for a maximum of at least three years. These types of crimes cover: ... kidnapping, ...
regjeringen.no a scris:
Child abduction is an offence under section 216 of the Norwegian General Civil Penal Code. This means that anyone who abducts or keeps a child from its parents’ or other autorized person’s care is liable to up to three years in prison. Abductions both to and from Norway are punishable under this provision. The police do not take the initiative to investigate or press charges in relation to abductions, so an abductor will only be prosecuted if the left-behind parent reports him/her to the police.
Asa ca daca tatal face plangere penala, cererea de extradare va fi obligatoriu onorata de autoritatile din Romania, deoarece asa prevad tratatele si legile in vigoare. Un tribunal va judeca cererea din punct de vedere formal, si anume va constata ca s-a comis, conform autoritatilor norvegiene, o infractiune pentru care codul penal norvegian prevede o pedeapsa maxima de trei ani de inchisoare. Cererile de extradare nu se judeca pe continut, ci pe forma, adica daca autoritatile norvegiene au cerut extradarea pentru o infractiune cu o pedeapsa maxima de cel putin trei ani de inchisoare, tribunalul roman nu poate refuza cererea de extradare, chiar daca asa-zisa rapire nu este infractiune conform dreptului romanesc. E o utopie ca ramane condamnata in Norvegia iar autoritatile romane n-o vor extrada.
Daca se impaca cu el si obtine permisiunea lui de a parasi Norvegia sau cel putin promisiunea ferma ca nu va face plangere penala, poate pleca linistita. Dar daca el nu-i ofera permisiunea si o minte ca nu face plangere, e buna de facut puscarie. Un om are dreptul de a se razgandi daca el considera ca asupra lui sau familiei sale s-a comis o infractiune.
Primul link se refera la un cetatean norvegian iar in al doilea link se asteapta recursul.
Cred ca avocatii norvegieni au mai mult hef sa bea bere decat sa apere foarte tare pe cineva...
In ablele.linkuri respectivii au ramas in Norvegia.
Daca veneau in Romania nu aveau probleme deoarece o nu se va recunoaste o astfel de hotarare in Romani.
Chiar daca este cetatean norvegian, are la baza o sentinta romaneasca, care norvegienii au ignorat-o, pt asta le-am postat.
Probabil ca indiferent ce solutie va pronunta instanta din Romania, @ dismissed asteapta-te ca cei din Norvegia sa o ignore si sa reincepi aici alta actiune.
Cu tot respectul va rog sa nu deviem de la titlul topicului, unde se cere baza legala, solutii, in discutii inutile si lungi care nu au legatura cu cazul, asta numai ca sa demonstrati ca " eu sunt number one".
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dau aici un sfat care ii poate fi util in aceasta situatie: daca ii va acuza pe functionarii norvegieni de intentii malefice (asa cum a facut pe forumul acesta, ca le plac copiii romani ca sunt inteligenti si vor sa puna mana pe ei cu orice pret deoarece au natalitatea scazuta), ei vor trage concluzia ca are un delir paranoid, daca delireaza inseamna ca e psihotica, iar daca e psihotica nu poate avea grija de copil. Asa ca daca ii acuza de intentii malefice pe functionarii norvegieni isi poate pierde copilul tocmai din acest motiv.
Ce drepturi avem
bubu.b
buna asa vrea si eu sa stiu ce drepturi am eu si iubitul meu in norvegia el lucreza si are contrat pe 3 luni dar o sa il prelungesca cand tre cele 3 luni eu nu ... (vezi toată discuția)