avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Domnule avocat Munteanu, puteti sa cautati singur in CEDO textele de lege.
Sunt cel putin doua...Vedeti ca sunt mai multe protocoale...
Domnule Lascoschi, am citit si eu si dl. Munteanu Conventia fara sa identificam texte de lege care ar putea fi incalcate de statul norvegian in speta.
Si cum sunteti jurist, stiti sigur ca nu se dovedeste un fapt negativ (acela ca nu e incalcata o lege, de exemplu), ci ca partea care sustine contrariul e chemata sa dovedeasca faptul pozitiv corespondent; de aceea colegul v-a intrebat pe dv. si va intreb si eu
fara sa cred ca veti raspunde totusi la obiect: Ce text de lege incalca dupa dv. Regatul Norvegiei in cazul de fata?
Interesant este faptul ca nu prea am remarcat Norvegia ca fiind condamnata la CEDO.
Asta pentru ca au o legislatie stricta care e si aplicata cu strictete. Pe mine nu ma uimeste, si daca va uitati la Regulamentul CE 2201/2003 art. 8 si 9 veti vedea ca nu prea e competenta Romania sa decida despre viata copilului ala...
Mai nou observ ca nici pasaport nu are, nu mai retin varsta copilului...
Parerea mea e sa lasati hotararea romana si sa va transati divortul si restul in Norvegia, ca v-o fi adus sotul sau nu, cert e ca legea ei vi se aplica si nimeni nu v-a blocat sa va informati anterior plecarii.