Va multumesc pentru raspuns...mai am o intrebare tata are 50% din proprietate din start nu ? Dezbaterea este pe cealalta 50% care se cuvine la cei 4 copii inclusiv tatal meu ? Am inteles ca trebuie platita o anumita taxa la notar/impozit notarial deoarece a trecut 17 ani de la moartea bunicului si 14 de la moartea bunici ? Aveti vreo idee despre o suma aproximativa/sugestiva ? Multumesc anticipat
Pe casa parintilor mei sunt 2 proprietari...tata si bunicul (tatal lui) , bunicul a decedat in 2002 iar bunica ( mama tatalui meu) in 2005...tata mai are 3 frati...poate deveni unic proprietar pe toata locuinta fara succesiune sau cealalta jumatate trebuie impartita in 4 prin succesiune...proprietatea are casa + 1800 m2 ? Trebuie facuta succesiunea dupa bunicul apoi dupa bunica apoi intre cei 4 frati ? Tata poate deveni unic proprietar prin uzucapiune deoarece parinti mei locuiesc acolo din 1997 de cand au cumparat locuinta si ei platesc toate dariile la stat si impozitele...pe cand cei 3 frati au fiecare locuintele lor si nu au contribuiesc cu nimic acolo ? Trebuie sa mentionez ca cei 4 frati nu se inteleg si nu vorbesc ultima oara au venit in 2005 la moarte bunici mele si atat .