avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajare proprietate fara succesiune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajare proprietate fara succesiune ?

Pe casa parintilor mei sunt 2 proprietari...tata si bunicul (tatal lui) , bunicul a decedat in 2002 iar bunica ( mama tatalui meu) in 2005...tata mai are 3 frati...poate deveni unic proprietar pe toata locuinta fara succesiune sau cealalta jumatate trebuie impartita in 4 prin succesiune...proprietatea are casa + 1800 m2 ? Trebuie facuta succesiunea dupa bunicul apoi dupa bunica apoi intre cei 4 frati ? Tata poate deveni unic proprietar prin uzucapiune deoarece parinti mei locuiesc acolo din 1997 de cand au cumparat locuinta si ei platesc toate dariile la stat si impozitele...pe cand cei 3 frati au fiecare locuintele lor si nu au contribuiesc cu nimic acolo ? Trebuie sa mentionez ca cei 4 frati nu se inteleg si nu vorbesc ultima oara au venit in 2005 la moarte bunici mele si atat .
Cel mai recent răspuns: Gill331 , utilizator 22:27, 24 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Fara dezbaterea celor doua succesiuni nu devine NIMENI proprietar.
Nici tatal dumneavoastra nici fratii lui.
Dezbateti succesiunile succesive si apoi ceilalti frati pot sa-i doneze tatalui dumneavoastra partea lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau la dezbaterea succesiunii, daca frații tatălui nu au pretentii, pot da declarații de renunțare.
Astfel, tatăl dvs ar deveni unic moștenitor.
Va multumesc pentru raspuns...mai am o intrebare tata are 50% din proprietate din start nu ? Dezbaterea este pe cealalta 50% care se cuvine la cei 4 copii inclusiv tatal meu ? Am inteles ca trebuie platita o anumita taxa la notar/impozit notarial deoarece a trecut 17 ani de la moartea bunicului si 14 de la moartea bunici ? Aveti vreo idee despre o suma aproximativa/sugestiva ? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2019
Gill331, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)
Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Donație apartament achiziționat în timpul căsătoriei către unul din copii: cum se procedează când unul dintre proprietari (decedat) a lăsat în urmă datorii? RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua! Va propun urmatorul caz. In discutie va fi adusa familia noastra, compusa din mine, fiul cel mare, fiul cel mic, tatal decedat si mama in viata. ... (vezi toată discuția)