avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca succesiune ca apoi sa-mi cedeze mie apartamentul
printr-un singur act notarial se pot face ac 2 "operatiuni"?:-/


Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:05, 26 Noiembrie 2010
nu se poate, pe bunic il mosteneste fiul si nepotul pe fiu...adica pe tatal lui.
nu.
intai se dezbate succesiunea de pe urma bunicului, apoi tatal(admitand ca este unicul mostenitor al bunicului) va vinde sau va doneaza apartamentul dvs.
Nu se poate sari peste un mostenitor cu vocatie concreta la mostenire,
care are un grad de rudenie mai apropiat de autor.
Mosteneste tatal dvs care este mostenitor descendent de gradul I.
Ulteriro, tatal dvs va poate face una ct de vanzare sau de donatie,
sauorice fel de act doreste dumnealui.
Avand in vedere ca tatal dumneavoastra este unicul descendent cu vocatie la succesiune, prin renuntarea expresa a acestuia la succesiune, vocatia la succesiune va revine dumneavoastra. Deci apreciez ca se poate.
abcdeadi a scris:

Avand in vedere ca tatal dumneavoastra este unicul descendent cu vocatie la succesiune, prin renuntarea expresa a acestuia la succesiune, vocatia la succesiune va revine dumneavoastra. Deci apreciez ca se poate.

Foarte bine punctat colega......................
Tatal va face la noatriat o declaratie de renuntare la mostenire , iar dvs il veti mosteni direct si nemijlocit pe bunicul................. Simplu , nu?

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie apartament dmion dmion Buna ziua! Cum as putea obtine apartamentul bunicilor mei (sot si sotie),ambii decedati,in conditiile in care au doi copii mostenitori in viata? In urma ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)