avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune donatie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune donatie apartament

Buna ziua! Cum as putea obtine apartamentul bunicilor mei (sot si sotie),ambii decedati,in conditiile in care au doi copii mostenitori in viata?
In urma succesiunii prin act de donatie,renuntare la mostenire din partea celor doi copii sau act de vanzare-cumparare? Care sunt procedurile si costurile aferente pt a intra in posesia apartamentului.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:37, 8 Aprilie 2014
Acceptarea mostenirii, dezbaterea succesiunii celor doi copii ai bunicilor dumneavoastra, urmând ca aceștia să vă vândă, doneze apartamentul dumneavoastră. În cazul în care cei doi renunță la moștenire, vor veni următoarele rude cu vocație succesorală, deci renunțarea nu este oportună.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2014
ContSters318277, utilizator
Ar trebui vazut cine ce urmareste, ce acte exista... nu merge asa, pe nestiute.
daca dvs sunteti singurul mostenitor al defunctilor, in cazul renuntarii descendentilor , atunci cei doi erezi ar putea sa renunte la succesiune in favoarea dvs.
dar daca mai exista si alti nepoti in viata, varianta optima ar fi sa se dezbata succesiunea si ulterior cei doi succesori sa va faca acte dvs.
indicat ar fi sa se opteze pentru un act de vanzare-cumparare . taxele pentru intocmirea unui astfel de act le puteti afla de la un cabinet notarial .
Daca scrie vanzare pe act dar nu s eplateste pretul... nu-i tot aia? Sau, in anumite cazuri, nu-i un act chiar mai slab ca realitatea, adica donatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)
Sunt in italia de multi ani si intre timp am devenit posesor ... Ana Moise Ana Moise Sunt in Italia de multi ani si intre timp am devenit posesor al unui apartament prin decesul parintilor mei. Vreau sa las apartamentul celor doi fii , dintre ... (vezi toată discuția)
Explicatii ptr o succesiune doina bacanu doina bacanu va rog daca se poate sa ma lamuriti : daca sunt 2 frati care au dreptul la casa parinteasaca si unul din frati a decedat iar cei 2 copii ai lui nu au pretentii ... (vezi toată discuția)