avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate creatininekinase

Activitate creatininekinase

Discuție Tencuire calcan
Clădirea vecină a fost demolată iar vecinul vrea să ma oblige să repar și să tencuiesc fațada rezultată. Pot fi obligat să repar și să zugrăvesc calcanul casei? O altă intrebare pot eu să-l oblig să repare fisurile rezultate în urma demolării (demolarea s-a executat cu mijloace mecanice)?
Primul pas este sa depuneti documentatia pentru obtinerea certificatului de urbanism care va va spune regulamentul de urbanism specific zonei. Fiecare oras / comuna are un alt regulament de urbanism. FIecare zona (UTR) are regulamentul ei de construire care prevede daca o parcela e construibila (marime, forma, accese), si care sunt limitele in care se poate construi (retrageri, regim de inaltime, procent de ocupare a terenului) etc. Daca regulametul va permite puteti construi la limita sau la retragerea minima permisa de codul civil (Art. 612
Distanţa minimă în construcţii - Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.)

Daca regulamentul nu va permite va trebui sa intocmiti un PUZ sau PUD care sa modifice regulamentul, un proces lung si costisitor.