Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In 2018, am gasit pe internet un anunt imobiliar privind vanzarea unui teren in judetul Cluj.
Sunand la numarul indicat in anunt, am aflat ca vanzator este o firma din Bucuresti care cumparase acel teren la licitatie publica.
Mi s-a spus ca nu au o persoana in Cluj care sa vina la fata locului sa imi arate terenul.
Am primit un numar cadastral si in urma unor demersuri personale am reusit identificarea terenului.
Le-am trimis o oferta de cumparare prin email.
Reprezentantul firmei cu care am discutat mi-a confirmat ca oferta e acceptata si mi-a spus ca deocamdata nu putem incheia un contract intrucat intabularea lor nu e definitiva. Mi-au transmis o imputerncire pentru a putea cere un certificatul de urbanism.
In decembrie 2018 am obtinut de la Primarie certificatul de urbanism.
Le-am trimis si lor certificatul si documentatia depusa.
La acel moment, acelasi reprezentant mi-a confirmat verbal ca urmeaza sa incheiem contractul dupa ce va "iesi" intabularea definitiva.
Mi-a cerut sa ii trimit cateva poze cu terenul "pentru a le prezenta conducerii firmei". I-am trimis prin email cateva poze realizate de mine cu terenul, cu zona etc.
In februarie 2019 am aflat ca intabularea definitiva a "iesit" inca din ianuarie.
Totodata, am gasit anuntul de vanzare (re)publicat pe mai multe site-uri de profil. De data aceasta anuntul continea fotografiile realizate de mine, precum si planuri cadastrale obtinute in urma demersurilor mele.
Intreabarile mele:
1. Am dreptul la despagubiri pentru publicarea acelor fotografii fara acordul meu?
2. Am dreptul la despagubiri constand in contravaloarea cheltuielilor efectuate in vederea obtinerii certificatului de urbanism?