avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Incalcare drept de autor?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Incalcare drept de autor?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In 2018, am gasit pe internet un anunt imobiliar privind vanzarea unui teren in judetul Cluj.
Sunand la numarul indicat in anunt, am aflat ca vanzator este o firma din Bucuresti care cumparase acel teren la licitatie publica.
Mi s-a spus ca nu au o persoana in Cluj care sa vina la fata locului sa imi arate terenul.
Am primit un numar cadastral si in urma unor demersuri personale am reusit identificarea terenului.
Le-am trimis o oferta de cumparare prin email.
Reprezentantul firmei cu care am discutat mi-a confirmat ca oferta e acceptata si mi-a spus ca deocamdata nu putem incheia un contract intrucat intabularea lor nu e definitiva. Mi-au transmis o imputerncire pentru a putea cere un certificatul de urbanism.
In decembrie 2018 am obtinut de la Primarie certificatul de urbanism.
Le-am trimis si lor certificatul si documentatia depusa.
La acel moment, acelasi reprezentant mi-a confirmat verbal ca urmeaza sa incheiem contractul dupa ce va "iesi" intabularea definitiva.
Mi-a cerut sa ii trimit cateva poze cu terenul "pentru a le prezenta conducerii firmei". I-am trimis prin email cateva poze realizate de mine cu terenul, cu zona etc.
In februarie 2019 am aflat ca intabularea definitiva a "iesit" inca din ianuarie.
Totodata, am gasit anuntul de vanzare (re)publicat pe mai multe site-uri de profil. De data aceasta anuntul continea fotografiile realizate de mine, precum si planuri cadastrale obtinute in urma demersurilor mele.
Intreabarile mele:
1. Am dreptul la despagubiri pentru publicarea acelor fotografii fara acordul meu?
2. Am dreptul la despagubiri constand in contravaloarea cheltuielilor efectuate in vederea obtinerii certificatului de urbanism?

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2019
cocomoi, utilizator

Alte discuții în legătură

Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)
Modificare cadastru doru1955 doru1955 am dobandit un teren prin contract de vanzare- cumparare notarial intabulat. In urma unui litigiu privind granituirea, solutionat printr-o hotarare ... (vezi toată discuția)
Cum trimit acte in dosar GermanAlex GermanAlex Am un proces la Tribunalul Cluj si eu sunt din Pitesti. Am avocat, dar e ca si cum nu as avea, deci nici nu pot apela la el. Vreau sa depun la dosar niste ... (vezi toată discuția)