am dobandit un teren prin contract de vanzare- cumparare notarial intabulat. In urma unui litigiu privind granituirea, solutionat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva s-au stabilit alte limite decat cele consemnate in cadastrul anexat contractului de vanzare cumparare, Pentru obtinerea unui certificat de urbanism necesar obtinerii unei autorizatii de construire a unui imobil cei de la biroul de urbanism al primariei mi-au solicitat modificarea cadastrului conform hotararii judecatoresti ramasa definitiva. Prin urmare am solicitat celui care mi-a intocmit documentatia cadastrala, inregistrata si intabulata la OCPI, respectiv persoanei autorizate sa intocmeasca aceasta documentatie, sa faca demersurile necesare obtinerii cadastrului modificat intabulat. acesta mi-a raspuns ca nu poate sa faca modificarea pentru ca cei de la OCPI nu ii va primi dosarul decat daca si cealalalta parte din proces va solicita modificarea cadastrului. se pune intrebarea: daca cealalalta parte nu va dori modificarea cadastrului atunci eu ce va trebui sa fac ca sa pot obtine certificatul de urbanism necesar pentru obtinerea autorizatiei de construire a unei locuinte? mai sunt propietar pe acel teren sau nu? daca da atunci imi poate ingradi cineva dreptul de a dispune conform vointei mele de acea proprietate?
În procesul de grănițuire s-a dispus o expertiză cadastrală , pe baza căreia ulterior s-a pronunțat instanța. Experiza cadastrală a fost o documentație cadastrală pe care , alături de hotărârea definitivă și irevocabilă , o prezentați la OCPI, pt. actualizarea datelor, conform dispozițiilor instanței.
O singură condiție este însă- în hotărâre , imobilele aflate în litigiu și evidențiate în documentație să fie strict individualizate cu puncte topografice. Solicitați ca modificările să se facă în ambele cărti de CF(ȘI A D-VOASTRĂ ȘI A VECINULUI)
Cadastru
adriana dj
am o hotarare definitiva si irevocabila pot face cadastru si intabularea dupa schita facuta de expert in timpul procesului sau trebuie sa platesc un alt ... (vezi toată discuția)