avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate Criss1985

Activitate Criss1985

Răspuns la discuția Divort
Va multumesc din suflet pentru ajutor!!
Răspuns la discuția Divort
O ultima nedumerire, si daca decid sa nu merg pe partea cu recunoasterii hotarirei de divort imi pot schimba numele pe calea administrativa? Este paragraful cel pe care mi la-ti trimis in link unde pune ca trebuiesc facute demersurile la primaria din judet?
Răspuns la discuția Divort
Da, am deschis link-ul si am citit tot, dar am o mica nelamurire.
Judecatoarea nu doreste sa imi recunoasca hotararea de divort definitiva din Spania pana nu dovedesc ca fostul sot are cunostinta de aceasta hotarire.
Ce altceva pot face ca sa imi recunoasca hotarirea din Spania? Mentionez ca din Romania mi sa cerut sa le trimit de aici din Spania de la Judecatorie si un certificat privind hotararile judecatoresti in materie matrimoniala la care face referire Art.39 .

Va multumesc!
Răspuns la discuția Divort
Am inteles, dar ce demersuri se fac? Si unde ? Trebuie sa merg in Romania?
Va multumesc din tot sufletul, sper sa pot rezolva totul...
Discuție Divort
Buna seara . As dori sa va fac o mica intrebare. Am fost casatorita cu un cetatean de origine turca, ne- am casatorit in Turcia dupa care am locuit in Spania ( el o perioada, iar eu sunt aici de 16 ani ), intre noi lucrurile nu au mers tocmai bine si ne -am decis fiecare sa isi vada de drumul lui. El sa intors la el in tara iar eu am ramas in Spania unde am si inaintat divortul.
Cand mi- a iesit sentita definitiva am imputernicit-o pe sora mea ca sa imi inregistreze divortul acolo in Romania( asa m- au indrumat cei de la consulatul Roman din Spania ca sa imi pot relua numele de inainte de casatorie).
La Tribunalul din orasul respectiv ( Braila) ne-au mentionat ca trebuia sa precizeze in sentinta de divort definitiva din Spania precum ca doresc sa revin la numele anterior casatoriei. Eu nu am avut aceasta cunostinta de cauza iar acum nu se poate schimba sentinta dupa cum doreste unul, Judecatoarea zicandu-ne ca ori asa ori sa il contactez pe fostul sot si sa imi faca o cerere la mana,semnata ,legalizata cu Apostila precum ca stie despre divort si ca vreau sa revin la numele meu :”si ca pe dansa nu o intereseaza cum rezolv eu situatia caci nu este treaba ei”. Asa ne -a raspuns. Eu nu pot sa iau legatura cu el pt ca de mai bine de 7 ani nu stiu nimic despre dansul si nici nu avem bunuri in comun, nu avem nimic. Intrebarea mea este : chiar nu se poate rezolva nimic in aceasta privinta,? nu imi vreau dacat numele ce imi apartine inapoi.
Astept raspunsul dumneavoastra , sper sa ma puteti ajuta, ma chinui de mai bine de 4 ani si nu rezolv nimic .
Va multumesc anticipat !