avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate ralu28

Activitate ralu28

Chiar si in cazul in care suma transferata e sub salarul minim pe economie?
Detin un SRL, contractul individual de munca ar presupune si achitarea taxelor de angajare catre stat, iar momentan nu imi permit asta. Insa m-as bucura sa inteleg cum anume as putea sa procedez ca sa imi fie ok in conditiile de fata. Sa inteleg ca nu este ok varianta cu contractul de colaborare?
Buna ziua, abia de cateva luni, firma mea (deschisa in octombrie anul trecut) a inceput sa fie cat de cat pe plus (sa mai ramana ceva bani dupa achitarea chiriei si a utilitatilor) si pentru ca am nevoie de banii respectivi si nu-i pot scoate fara sa ii justific, as vrea sa stiu daca e legal sa imi fac un contract de prestari servicii pe numele meu, eu dand cursuri de engleza pentru afaceri. Am colaborat cu alte firme cu care am avut un astfel de contract in care se mentiona suma incasata pe sedinta, iar la final de luna mi se vireaza banii in contul personal, Ar fi in regula sa procedez si eu la fel ca sa imi pot transfera banii in contul personal si sa ma folosesc de ei fara sa fie nevoie sa justific fiecare leu?
Da, am cursul de formator cu diploma certificata de ANC.
Buna ziua, obiectul principal de activitate al firmei mele este 8552 - limbi straine, teatru, dans, activitati artistice. Optand pentru toate codurile de activitate, il am si pe cel pentru ''Alte forme de invatamant.'' As vrea sa stiu daca am dreptul sa dau diplome de absolvire a unui curs de engleza chiar daca nu sunt certifcate de ANC? Cunosc companii care dau astfel de diplome de nivel B2, C1 etc de limba engleza pentru afaceri, fara certificare ANC (pe diploma nu apare nimic legat de ministerul muncii sau altceva...) Imi cer scuze daca intrebarea e neclara sau prea simpla dar sunt la inceput de drum si as vrea sa stiu sigur ca nu am nevoie de aprobari suplimentare si ca fac ceea ce trebuie.
Buna ziua, folosesc un program de facturare online in care aparent pot introduce ca si clienti doar firme (conform campurilor de date cerute la adaugare clienti). Eu insa doresc sa evit folosirea unei case de marcat si as vrea ca si persoanelor fizice (fara firma sau pfa) sa le pot genera o factura adaugand doar datele care corespund in acele campuri libere la adaugare clienti si sa generez o factura pe care omul sa se duca sa o plateasca la banca. Din motive pe care nu le cunosc contabila a zis ca nu am voie ca trebuie musai sa dau bon...dar ce bon daca eu nu vreau sa lucrez cu casa de marcat ci prin banca,?! Se poate sau nu se poate introduce ca si client o persoana fizica obisnuita in program?!