Buna seara! UPDATE: Administratorul ignora citatia venita de la ANAF. Majoritatea locatarilor ignora gravitatea situatiei si dau vina pe cei ce nu au platit in prima instanta datoriile. Ce pot face eu ca membru al asociatiei pentru a ii forta sa rezolve aceste probleme?
Buna ziua! Asociatia de proprietari din care fac parte a avut o datorie veche la ANAF din cauza neplatii datoriilor salariale catre stat. In prima instanta a fost impartita datoria egal insa nu toti locatarii au fost de acord sa o plateasca. In momentul de fata datoria a crescut din cauza penalitatilor la o suma astronomica iar ANAF a trimis o somatie. Cum poate fi rezolvata situatia avand in vedere cele mentionate mai sus? In cazul in care locatarii respectivi continua sa refuze plata ce se poate face? Avand in vedere ca 80% dintre locatari au platit in prima instanta este just ca acestia sa plateasca din nou? Ce autoritate poate rezolva aceasta situatie absurda? Multumesc!
Drepturi de autor lucrari artistice de tip caricatural.
Buna ziua! Sunt artist plastic si ma gandeam sa incep o afacere cu sculpturi - caricaturi care reprezinta persoane publice. Ce implica asta din punctul de vedere al drepturilor de autor.
Buna ziua! La nivelul imobilului exista infiintata sociatie de proprietari. Precizez ca persoanele care cauzeaza probleme sunt locatari dar nu fac parte din asociatie. Incearca prin mijloace de intimidare si amenintari sa impiedice orice lucrare de modernizare. Nu reusim sa gasim o cale legala pentru a ii opri. In momentul in care am incercat schimbarea coloanei de apa rece acestia au stopat lucrarea prin intentarea de procese si impiedicarea accesului in apartamente. De atunci dau citirea apometrelor 0. Suntem intr-o situatie disperata. In cazul lucrarii de salubrizare si schimbare conducte de la subsol au reusit sa afle numarul celui care urma sa o execute si sa il ameninte pana acesta a renuntat.
Buna ziua! La nivelul imobilului exista infiintata sociatie de proprietari. Precizez ca persoanele care cauzeaza probleme sunt locatari dar nu fac parte din asociatie. Incearca prin mijloace de intimidare si amenintari sa impiedice orice lucrare de modernizare. Nu reusim sa gasim o cale legala pentru a ii opri. In momentul in care am incercat schimbarea coloanei de apa rece acestia au stopat lucrarea prin intentarea de procese si impiedicarea accesului in apartamente. De atunci dau citirea apometrelor 0. Suntem intr-o situatie disperata. In cazul lucrarii de salubrizare si schimbare conducte de la subsol au reusit sa afle numarul celui care urma sa o execute si sa il ameninte pana acesta a renuntat.
Buna seara! Pe scurt avem pe scara 3 familii care fac tot posibilul sa ne opreasca in a realiza lucrari de reabilitare. In acest moment avem probleme la subsol care trebuie reparat in totalitate. Mirosul in apartamente este insuportabil. Cei 3 locatari problema au avut tupeul sa faca sesizare la DSP pentru ca apoi sa ne impiedice in incercarea de a rezolva problema respectiva. Sub amenintarea unei amenzi DSP am gasit o firma care sa faca lucrarea insa cele 3 familii au reusit prin intimidare sa impiedice intreaga operatiune. Acelasi lucru s-a intamplat si in momentul in care am vrut sa reabilitam instalatia de apa rece, aceasta fiind inca nefinalizata. Nu reusim sa gasim o rezolvare. AJUTOR!