avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme locatari

Buna seara! Pe scurt avem pe scara 3 familii care fac tot posibilul sa ne opreasca in a realiza lucrari de reabilitare. In acest moment avem probleme la subsol care trebuie reparat in totalitate. Mirosul in apartamente este insuportabil. Cei 3 locatari problema au avut tupeul sa faca sesizare la DSP pentru ca apoi sa ne impiedice in incercarea de a rezolva problema respectiva. Sub amenintarea unei amenzi DSP am gasit o firma care sa faca lucrarea insa cele 3 familii au reusit prin intimidare sa impiedice intreaga operatiune. Acelasi lucru s-a intamplat si in momentul in care am vrut sa reabilitam instalatia de apa rece, aceasta fiind inca nefinalizata. Nu reusim sa gasim o rezolvare. AJUTOR!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:26, 1 Martie 2019
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati minimum de date relevante
Nu ati precizat daca la nivelul imobilului de locuit in comun exista infiintata asociatie de proprietari
Daca exista asociatie de proprietari pentru corecta si completa dv informare referitor la dispozitiile care guverneaza infiintarea,organizarea ,functionarea asociatiilor de proprietari,
drepturi si obligatii,limite de competenta studiati disp L nr 196/2018
Buna ziua! La nivelul imobilului exista infiintata sociatie de proprietari. Precizez ca persoanele care cauzeaza probleme sunt locatari dar nu fac parte din asociatie. Incearca prin mijloace de intimidare si amenintari sa impiedice orice lucrare de modernizare. Nu reusim sa gasim o cale legala pentru a ii opri. In momentul in care am incercat schimbarea coloanei de apa rece acestia au stopat lucrarea prin intentarea de procese si impiedicarea accesului in apartamente. De atunci dau citirea apometrelor 0. Suntem intr-o situatie disperata. In cazul lucrarii de salubrizare si schimbare conducte de la subsol au reusit sa afle numarul celui care urma sa o execute si sa il ameninte pana acesta a renuntat.
Ma scuzati pentru mesajul repetat, a fost o eroare.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2019
morfeorenato, utilizator
Buna ziua! La nivelul imobilului exista infiintata sociatie de proprietari. Precizez ca persoanele care cauzeaza probleme sunt locatari dar nu fac parte din asociatie. Incearca prin mijloace de intimidare si amenintari sa impiedice orice lucrare de modernizare. Nu reusim sa gasim o cale legala pentru a ii opri. In momentul in care am incercat schimbarea coloanei de apa rece acestia au stopat lucrarea prin intentarea de procese si impiedicarea accesului in apartamente. De atunci dau citirea apometrelor 0. Suntem intr-o situatie disperata. In cazul lucrarii de salubrizare si schimbare conducte de la subsol au reusit sa afle numarul celui care urma sa o execute si sa il ameninte pana acesta a renuntat.
Daca o sa lecturati legislatia specifica as. proprietari o sa gasiti acolo toate raspunsurile. Apoi, chiar asa, avem organe de ordine care-i va pune la punct pe acei cetateni care impidica cu buna stiinta conventuirea normala in condominii.
Asadar, adresati-va organelor in drept si insistati pentru reglementarea situatiei.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pierderile de apa? danmocanescu danmocanescu Consumul total al apometrelor din apartament este de 5 mc. pierderi de apa (datorita unei sparturi la subsol) s-a stabilit de 30 mc/ap. facturarea s-a facut ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Teava comuna de apa rece Virgil Sorcaru Virgil Sorcaru In situatia in care asociatia are angajat un instalator, in ce masura cheltuielile cu manopera pentru repararea de la teava comuna de apa rece a tronsunului ... (vezi toată discuția)