avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru Apa Nova)

Buna ziua

Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta problema,teava de apa rece care ajunge la mine trece prin mai multe apartamente,mentionez ca in acest bloc unde locuiesc nu exista asociatie de proprietari sau administrator,sunt abonamente separate la gaze si la comun este doar lumina pe scara si apa cine nu are contorizat si se ocupa o vecina cu afisarea intretinerii.
A-s dori ca de la demisol pina la etajul 1 unde stau eu sa-mi trag un bransament pentru a avea presiune la apa rece pe cheltuiala mea,inca nu am ajuns la urbanism sa intreb ce si cum,problema este ca ar trebui ca bransamentul sa treaca pe casa scarii,deci sa spar palierul pentru a urca teava,cat are ea diametru,imi trebuie accept de la toti locatarii???sau de la jumatate plus unul???,sau niciunul???,vreau sa fac legal aceata separare pentru apa rece,este dupa ceasul Apa Nova,deci din coloana blocului,ca banuiesc ca dupa scara unde stau din 11 apartamente daca mi-ar trebui acordul lor tot se gaseste unul care este impotriva,dar eu numai pot folosi apa rece.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: abrassu , utilizator 22:59, 3 Septembrie 2012
Ce vreti sa faceti nu este bransament ,este un racord dela conducta principala de alimentare.
Pentru aceasta cred ca trebuie sa discutati cu vecinii,deasemeni va trebui sa va montati
un apometru pasant apropiat ca si clasa de precizie al ApaNova..(Acest apometru nu este ca cel din apartament)-Este mai dificil pentru ca banuiesc nu aveti subsol tehnic.
Bransamentul necesita un camin costa foarte mult si va trebuie aprobare dela ApaNova.
De ce nu va instalati un hidrofor?

Nu exista subsol,este demisol+parter+etaj,hidroforul este pentru casa pe pamint
abrassu a scris:

A-s dori ca de la demisol pina la etajul 1 unde stau eu sa-mi trag un bransament pentru a avea presiune la apa rece

Daca intentionati sa va racordati la bransamentul existent,nu veti obtine rezultatul scontat,deoarce debitul nu are presiune,dupa cum denuntati
Exista solutia tehnica de montare hidrofor la etaj ,tocmai pentru a asigura presiunea apei si la etajele superioare
Tot blocul are presiune in afara de mine,probabil ca teava veche care ajunge la mine si trece prin mai multe apartamente este colmatata pe undeva si nu am cum sparge toti peretii vecinilor sa vad unde este problema,de aceea doresc un racord din coloana principala
Daca nu exista constituita nici o asociatie, trebuie sa vorbesti cu vecinii daca nu sunt impotriva. La noi la bloc peretii scarii sunt plini de fire, asa ca daca cineva ar mai adauga o teava de polipropilena pe acolo , aspectul ramane acelasi. Vezi cand faci bransarea ( inteparea) in conducta principala : ora 12= platesti tot aerul ; ora 6= mizerie, pietricele ; intre ora 3-6 = ideal, presiune maxima. Alege si o grosime buna ( mai mare). Succes.

Alte discuții în legătură

Contorizare separata apa parter LucianMarian84 LucianMarian84 Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)