avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate Crisali

Activitate Crisali

Buna seara!

Vin catre dumneavoastra cu doua intrebari cu privire la valabilitatea certificatului de atestare fiscala.

Am gasit in variantele vechi ale codului de procedura fiscala art. 113 care prevede: "Certificatele de atestare fiscala au termen de valabilitate pana in ultima zi din luna emiterii lor, astfel: [....]- pentru alt scop decat instrainarea, daca se emite intre 1 si 25 ale lunii este valabil toata luna in curs, iar daca este eliberat dupa data de 25 ale lunii este valabil pana in ultima zi a lunii curente , respectiv luna emiterii ,"
In varianta actualizata a Codului de procedură fiscală (Legea nr. 207/2015) - actualizat în data de 08.02.2019, nu reusesc sa gasesc articolul care prevede cele de mai sus. Ma puteti ajuta sa il gasesc, va rog?

Si inca o intrebare:
Conform codului de procedura civila, art. 181 - Calculul termenelor "Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează: alin, 2. când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește". Am rugamintea sa ma ajutati cu o explicatie clara cu privire la ce inseamna "nici ziua când acesta se împlinește".

Mentionez ca am un certificat de atestare fiscala emis in data de 28.01.2019 si trebuie sa imi dau seama daca acesta este valabil la data de 27.02.2019, respectand cele 30 zile de valabilitate.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!