avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala

Buna seara!

Vin catre dumneavoastra cu doua intrebari cu privire la valabilitatea certificatului de atestare fiscala.

Am gasit in variantele vechi ale codului de procedura fiscala art. 113 care prevede: "Certificatele de atestare fiscala au termen de valabilitate pana in ultima zi din luna emiterii lor, astfel: [....]- pentru alt scop decat instrainarea, daca se emite intre 1 si 25 ale lunii este valabil toata luna in curs, iar daca este eliberat dupa data de 25 ale lunii este valabil pana in ultima zi a lunii curente , respectiv luna emiterii ,"
In varianta actualizata a Codului de procedură fiscală (Legea nr. 207/2015) - actualizat în data de 08.02.2019, nu reusesc sa gasesc articolul care prevede cele de mai sus. Ma puteti ajuta sa il gasesc, va rog?

Si inca o intrebare:
Conform codului de procedura civila, art. 181 - Calculul termenelor "Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează: alin, 2. când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește". Am rugamintea sa ma ajutati cu o explicatie clara cu privire la ce inseamna "nici ziua când acesta se împlinește".

Mentionez ca am un certificat de atestare fiscala emis in data de 28.01.2019 si trebuie sa imi dau seama daca acesta este valabil la data de 27.02.2019, respectand cele 30 zile de valabilitate.

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:57, 3 Martie 2019
1. art.159 C.proc.fisc.
..
(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării și este valabil 30 de zile de la data emiterii.
...
[ link extern ]

2. Calcul termen
In speta, un certificat de atestare fiscala emis in data de 28.01.2019
Ultima zi de valabilitate este: 28 februarie 2019

Adica, nu va intra in calcul datele de 28.01.2019 si 27.02.2019.
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat atestare fiscala - persoana juridica stoicamir stoicamir Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: valabilitatea certificatului fiscal , de pana la 30 zile calendaristice de la eliberare cum se calculeaza? Adica cele ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala SERBAm1 SERBAm1 Pensionar, contribuabil, vand apartament proprietate particulara. Rog a ma lamuri, privind valabilitatea lui, de la data inmanarii, conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala ioanatodi ioanatodi Buna ziua Am o nelamurire : certificatul de atestare fiscala ptr bugetul de stat este valabil 20 de zile lucratoare sau calendaristice? Certificatul ptr ... (vezi toată discuția)