avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Valabilitate Certificat atestare fiscala - persoana ...
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Valabilitate Certificat atestare fiscala - persoana juridica

Buna ziua,

Am urmatoarea nelamurire: valabilitatea certificatului fiscal , de pana la 30 zile calendaristice de la eliberare cum se calculeaza? Adica cele 30 zile se numara incepand cu urmatoarea zi sau se ia in calcul si ziua eliberarii?
Concret:
-un certificat eliberat in 20.10, va fi valabil pana in 18.11 sau 19.11 (INCLUSIV in aceasta zi)?
- un un certificat eliberat in 20.11, va fi valabil pana in 19.12 sau 20.12 (INCLUSIV in aceasta zi)?

Trebuie sa stabilesc exact ultima zi de valabilitate a certificatului si nu am gasit nicaieri modul cum se numara ci doar ca este valabil 30 zile de la eliberare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:32, 21 Octombrie 2014
Certificatul fiscal este valabil din momentul emiterii
Sunt de acord cu dvs. Inrebarea mea facea referire la modul de numarare a celor 30 zile. De la ANAF spun ca ziua 1 este urmatoarea zi d ela emitere, banca spune ca data emiterii .
Când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte.
Codul de Procedura fiscala , prevede la art. 112 , alin. (4) urmatoarele :

"(4) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi poate fi utilizat de persoana interesată pe o perioadă de până la 30 de zile de la data eliberării. În cazul persoanelor fizice, perioada în care poate fi utilizat este de până la 90 de zile de la data eliberării. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant."

va multumesc inca o data pentru aceasta clarificare. Exista si o prevedere legala in acest sens? Ma puteti ajuta cu ea?

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare fiscala Crisali Crisali Buna seara! Vin catre dumneavoastra cu doua intrebari cu privire la valabilitatea certificatului de atestare fiscala. Am gasit in variantele vechi ale ... (vezi toată discuția)
Declararea proprietăţii la direcţia de taxe şi impozite locale in 30 de zile lucratore sau calendaristice Lupul_Albastru Lupul_Albastru ART. 461 din Codul Fical spune: 2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o ... (vezi toată discuția)
Calcularea termenului de apel oltul oltul cum se calculeaza termenul de apel? sa ia in calcul ziua pronuntarii si a zecelea zi inclusiv? (vezi toată discuția)