Am urmatoarea nelamurire: valabilitatea certificatului fiscal , de pana la 30 zile calendaristice de la eliberare cum se calculeaza? Adica cele 30 zile se numara incepand cu urmatoarea zi sau se ia in calcul si ziua eliberarii?
Concret:
-un certificat eliberat in 20.10, va fi valabil pana in 18.11 sau 19.11 (INCLUSIV in aceasta zi)?
- un un certificat eliberat in 20.11, va fi valabil pana in 19.12 sau 20.12 (INCLUSIV in aceasta zi)?
Trebuie sa stabilesc exact ultima zi de valabilitate a certificatului si nu am gasit nicaieri modul cum se numara ci doar ca este valabil 30 zile de la eliberare.
Sunt de acord cu dvs. Inrebarea mea facea referire la modul de numarare a celor 30 zile. De la ANAF spun ca ziua 1 este urmatoarea zi d ela emitere, banca spune ca data emiterii .
Codul de Procedura fiscala , prevede la art. 112 , alin. (4) urmatoarele :
"(4) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii şi poate fi utilizat de persoana interesată pe o perioadă de până la 30 de zile de la data eliberării. În cazul persoanelor fizice, perioada în care poate fi utilizat este de până la 90 de zile de la data eliberării. Pe perioada de utilizare, certificatul poate fi prezentat de contribuabil, în original sau în copie legalizată, oricărui solicitant."