avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declararea proprietăţii la direcţia de taxe şi ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declararea proprietăţii la direcţia de taxe şi impozite locale in 30 de zile lucratore sau calendaristice

ART. 461 din Codul Fical spune:
2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor

Se refera la 30 de zile lucratoare sau calendaristice?
Daca eu am semnat contractul in 14 dec si cei de la directia fiscala nu lucreaza in perioada 21dec- 14ian, Eu nu am avut cum sa declar noua propietatade in 30 de zile calendaristice pentru ce ei nu au lucrat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:05, 6 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 75 Calcularea termenelor-Cod de procedura fiscala L207/2015

Termenele de orice fel privind exercitarea drepturilor și îndeplinirea obligațiilor prevăzute de Codul fiscal, de prezentul cod, precum și de alte dispoziții legale aplicabile în materie, dacă legislația fiscală nu dispune altfel, se calculează potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă, republicat.

Articolul 181 -NCPC
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
1. când termenul se socotește pe ore, acesta începe să curgă de la ora zero a zilei următoare;
2. când termenul se socotește pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlinește;
3. când termenul se socotește pe săptămâni, luni sau ani, el se împlinește în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an. Dacă ultima lună nu are zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlinește în ultima zi a acestei luni.
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare care urmează.

In consecinta, zilele sunt calendaristice si se socotesc incepand cu ziua urmatoare.
Multumesc mult.
Deci din alin 2 inteleg ca daca termenul cade sambata, acesta se va prelungi pana luni?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate certificat atestare fiscala - persoana juridica stoicamir stoicamir Buna ziua, Am urmatoarea nelamurire: valabilitatea certificatului fiscal , de pana la 30 zile calendaristice de la eliberare cum se calculeaza? Adica cele ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare o.c.p.i. silvia1968 silvia1968 Buna ziua, Cum se calculeaza acest termen de 15 zile de la comunicare? Zile lucratoare sau calendaristice? Multumesc (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza ? ContSters382135 ContSters382135 Instanta spune : \" cu apel in 10 zile de la comunicare \" . Cum se calculeaza ? CALEDARISTIC sau LUCRATOARE ? (vezi toată discuția)