avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat de atestare fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat de atestare fiscala

Pensionar, contribuabil, vand apartament proprietate particulara.
Rog a ma lamuri, privind valabilitatea lui, de la data inmanarii, conform legislatiei in vigoare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 20:29, 3 Martie 2016
Cetificatul fiscal are valabilitate 30 de zile
Atentie la data la care solicitati certificatul fiscal
Daca certificatul fiscal se elibereaza pana la 15 ale luni acesta are valabilitatea pana la sfarsitul luni in care a fost emis
Daca insa certificatul fiscal este emis dupa 25 ale lunii,are valabilitate si luna imediat urmatoare
Potrivit legii 207/2015- cod procedură fiscală-, art 159
[ link extern ]

ART. 159 Certificatul de atestare fiscală emis de organul fiscal local

(1) Certificatul de atestare fiscală se emite de organul fiscal local, la solicitarea contribuabilului/plătitorului. Certificatul se emite şi la solicitarea autorităţilor publice în cazurile şi în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare, precum şi la solicitarea notarului public, conform delegării date de către contribuabil.

(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa creanţelor fiscale a organului fiscal local şi cuprinde obligaţiile fiscale restante şi, după caz, obligaţiile fiscale scadente până în prima zi a lunii următoare depunerii cererii, precum şi alte creanţe bugetare individualizate în titluri executorii emise potrivit legii şi existente în evidenţa organului fiscal local în vederea recuperării.

(3) Certificatul de atestare fiscală se emite în termen de cel mult două zile lucrătoare de la data solicitării şi este valabil 30 de zile de la data emiterii.

(4) Certificatul de atestare fiscală emis în condiţiile prezentului articol poate fi prezentat în original sau în copie legalizată oricărui solicitant.

(5) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se înstrăinează trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor de plată datorate bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepţia cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.

(6) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (5), sunt nule de drept.

(7) Prevederile alin. (5) şi (6) nu sunt aplicabile în cazul procedurii de executare silită, procedurii insolvenţei şi procedurilor de lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal cu valoare de impozitare claudiu1968 claudiu1968 Pentru o prima inscriere in CF se solicita de catre OCPI aceste certificate fiscale. Intrebarea mea e daca autoritatile locale pot sa nu il elibereze , ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru daniel20pet daniel20pet Buna ziua !Pot obtine un certificat fiscal pentru un apartament pus sub sechestru ?Cei de la Taxe si impozite nu vor sa il elibereze!Imi trebuie pentru orice ... (vezi toată discuția)
Cum se poate emite online: certificatul de atestare fiscala emis de organul fiscal local martonkodok martonkodok Primaria Tirgu Mures imi zice ca[b] legea nu lasa pe ei sa emite Certificat Fiscal \"online\".[/b] Fac apel la ajutorul vostru, in a argumenta, sau le a ... (vezi toată discuția)