avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate giorgiana.mihaela

Activitate giorgiana.mihaela

Buna ziua,
Articolul ar trebui sa cuprinda:
Modalitatile de asigurare a stingerii pasivului sau de regularizare a lui in acord cu creditorii, in cazul dizolvarii fara lichidare, atunci cand asociatii sunt de acord cu privire la repartizarea și lichidarea patrimoniului societatii, sunt:
-repartizarea patrimoniului societatii;
-negocierea cu creditorii;
-stabilirea unui acord judiciar;
-acorduri de asigurare a stingerii pasivului; asociatii pot oricand sa incheie acorduri de asigurare a stingerii pasivului cu creditorii.
Prin votul unanim al asociaților se poate hotărî și asupra modului în care activele rămase după plata creditorilor vor fi împărțite între asociați.
În lipsa acordului unanim privind împărțirea bunurilor, va fi urmată procedura lichidării, prevăzută de prezentul act constitutiv.
Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor rămase după plata creditorilor are loc la data radierii societății din registrul comerțului. Registrul va elibera fiecărui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, în baza căruia asociatul poate proceda la înscrierea bunurilor imobile în cartea funciară.
Lichidarea se va face de unul sau mai mulţi lichidatori numiţi de adunarea generală a asociaţilor, în condiţiile legii.
Din momentul intrării în funcţiune a lichidatorilor mandatul administratorilor încetează, aceştia nemaiputând întreprinde noi operaţiuni în numele societăţii.
Lichidatorii au aceeaşi răspundere ca şi administratorii. Ei sunt datori, îndată după intrarea în funcţiune, ca împreună cu administratorii societăţii să facă un inventar, să evalueze bunurile societăţii şi să încheie un bilanţ care să constate situaţia exactă a activului şi pasivului social, semnându-le.
Lichidatorii pot apărea în faţa instanţelor judecătoreşti şi pot încheia tranzacţii şi compromisuri cu creditorii societăţii.
Lichidatorii care efectuează noi operaţiuni ce nu sunt necesare scopului lichidării sunt răspunzatori personal şi solidar de executarea acestora.
Din sumele rezultate din lichidare vor fi achitaţi mai întâi creditorii privilegiaţi şi apoi ceilalţi creditori. După aceasta, lichidatorii vor întocmi bilanţul de lichidare şi vor face propuneri de repartizare între asociaţi a rezultatelor financiare proporţional cu cotele de participare la capitalul social.
Bilanţul de lichidare ca şi propunerile de distribuire a mijloacelor rezultate din lichidare vor fi supuse spre aprobare adunării asociaţilor. După aprobarea acestui bilanţ se considera ca societatea a descarcat pe lichidatori de activitatea lor.
Pe baza bilanţului de lichidare, lichidatorii vor întocmi un înscris constatator care va fi înregistrat la Ministerul Finanţelor şi va fi publicat în Monitorul Oficial.