avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate Ederaaa

Activitate Ederaaa

Răspuns la discuția Codul etic al invatatorilor
Și activitățile recreative ce legătură au cu meditațiile?
Prin meditații înțeleg materiile de la școală.

Or activitățile recreative se refera la stricta petrecere a timpului într un spațiu, desfășurând activități gen jocuri, dans, pictura, etc.

Sau... Poate înțeleg eu greșit..

Ce reprezinta, de fapt, sau ce se înțelege prin meditații?
De ce?

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, sunteti sub incidenta prevederilor Codului Etic in situatia in care vin si elevi din clasa dvs.

Potrivit art 5 Cod Etic "b) interzicerea oricăror activităţi care generează corupţie:
(i) fraudarea examenelor;
(ii) solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor
sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii, în vederea obţinerii de către
beneficiarii direcţi ai educaţiei de tratament preferenţial ori sub ameninţarea unor
sancţiuni, de orice natură ar fi acestea;
(iii) favoritismul;
(iv) meditaţiile contra cost cu beneficiarii direcţi ai educaţiei de la formaţiunile
de studiu la care este încadrat;
c) asigurarea egalităţii de şanse şi promovarea principiilor educaţiei incluzive;
d) respectarea demnităţii şi recunoaşterea meritului personal al fiecărui
beneficiar direct al educaţiei."... Ma refer la punctul (iv)
Buna ziua! Va rog sa ma îndrumați....
Dacă îmi fac un pfa care sa aiba domeniul de activitate "educația nonformala si activitati recreative" ,cad sub incidența codului etic? ( in situatia in care vin si elevi din clasa mea)
Mulțumesc!
Bună ziua.
Care ar fi Codul CAEN potrivit pentru un PFA ce oferă meditații școlarilor din învățământul primar și, totodată, cursuri de formare profesionala pentru profesori?
Răspuns la discuția Titlu executoriu
zvinca.edera@gmail.com

DenisRif a scris:

Lasati o adresa de mail

Bună ziua. În anul 2013 a fost demarata procedura de executare silita împotriva mea în baza unui titlu executoriu reprezentat de un contract de credit încheiat cu Cetelem. În anul 2018 am solicitat studiul dosarului executional și am constatat faptul ca titlul executoriu consta doar în prima pagina a contractului, deși în art. 4 este stipulat faptul ca anexa 1 este parte integranta a prezentului contract, în ea fiind trecute clauzele contractului. În acest sens am solicitat de la BEJ o copie a TE și mi a fost comunicata aceeași singura prima pagina. Am făcut o adresa către CEJ și am atașat acest răspuns și am solicitat verificarea dosarului. Mi s a răspuns ca dosarul este complet și executarea propriu zisa este complet legala.
Dacă aveți cunoștință, va rog sa îmi spuneți dacă exista vreo modalitate prin care sa ma adresez UNEJ în acest sens sau către instanta și pe ce cale, având în vedere ca tocmai baza executării, titlul executoriu, este incomplet.
Va mulțumesc!