avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate mary120

Activitate mary120

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
anca_me a scris:

In tematica de examen la Penal special (tematica expusa prin hot. UNBR 04/2011) am observat ca nu se cer toate infractiunile contra persoanei, spre exemplu. Omorul desebit de grav si pruncuciderea nu apar in enumerarea din paranteza- deci nu se cer la examen?La fel si la infractiunile contra libertatii persoanei, privitoare la viata sexuala etc. Chiar nu se cer? Nu trebuie sa le stim? Se cer doar cele expres enumerate in tematica??

Numai infractiunile prevazute expres trebuie invatate, eu inteleg ca enumerarea are caracter limitativ si nu exemplificativ.
Ati observat ca tematica pentru INM nu include multe teme care se cer la barou?
Tut_trademark a scris:

Direct din lege+Statut si Cod deontologic.

Cu placere,leriutza!
;)

stie cineva pe ce site putem gasi aceste acte care sa fie la zi cu toate modificarile?

[ link extern ]
aici gasesti toata legislatia
Ce parere aveti de manualele pentru SNG merg si pentru admitere in barou?
Tut_trademark a scris:

va salut,
rog pe cineva care a citit un pic materia la civil daca poate enunta in mare cateva diferente in reglementarea noului cod civil cu privire la actul juridic civil

este consacrata impreviziunea in contracte
iar principiul bunei-credinte este consacrat ca si principiu general atat pe perioada executarii contractului, dar si lanegociere cat si in cursul executarii.
este consacrat EXPRES principiul consesualismului la incheierea contractului
actul poate fi anulat si pt eroare de drept daca este determinanta, s-a introdus adaptarea contractului in caz de eraore astfel incat sa se execute cum a inteles partea aflata in eroare cu acordul celeilate parti.
actul poate fi anulat pentru dol chiar daca nu a fost determinabil la incheirea respectivului act.

mai sunt si alte modificari...
cand a fost modificata ultima data legea 51/1995?
marciuc a scris:

la obligatii ce carti v-ati luat?liviu pop ce parere aveti drepturi reale principale?

Eu si la obligatii invat tot dupa Liviu Pop, eu cu el am facut in facultate si reale si obligatii si lucrarea de licenta tot la el am avut-o, mie sincer mi se pare cel mai accesibil. Cartea de reale e foarte fain structurata, dar tratale de obligatii poate sunt un pic cam mult numai pentru admiterea in barou, dar eu merg pe principiul ca mai bine mai mult decat mai putin
La obligatii am:
L. Pop-Drept civil.Obligatii. Regimul juridic general, vol I
L.Pop-Drept civil. Obligatii. Contractul, vol II
iar pt. raspundere invat din C.Statescu, C.Barsan-Drept civil. Obligatii.
stiu ca CPC a fost modificat si prinlegea 71/2011, dar ma intereseaza deocamdata numai lg202
oare cand se afiseaza programa pt INM?
SI ce modificari a adus legea 202/2010 CPC?
Principiul realitatii legii penale romane:
a) se aplica intotdeauna alternativ cu principiul teritorialitatii;
b) este subsidiar principiului teritorialitatii;
c) se aplica impreuna cu principiulteritorialitatii.
si eu zic B,