avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate DerLehrer

Activitate DerLehrer

@c123456 Multumesc pentru mesaj.
Mama nu doreste ca copilul sa aiba vreo legatura cu tatal vreodata, ca atare a parasit tara si sunt 4 ani de cand nu poate fi contactata deloc, iar autoritatile romane ridica din umeri...
Eu preferam sa am un cont bancar valid al ei ( cel din ING nu mai este activ) si sa-i virez lunar celui mic suma cuvenita.
Nu mi se pare insa, ca dupa ce-si revinea ea sentimental sa ma contacteze si sa-si doreasca din urma banii respectivi, dupa ce si eu si cel mic am fost privati de la dreptul nostru natural de fi o relatie tata-fiu. Halalal de asemenea femei si mai ales sa fie numite si mame.....
@Cabinet avocat Niculescu Ionut Se poate solicita aceasta cerere pentru urmatorul termen ?
@Cabinet aovcat Niculescu Ionut, va multumesc pentru promptitudine, dar varianta asta nu ma avantajeaza pentru ca eu sustin ca doresc sa imi fie incredtintat copilul intrucat ii pot oferi conditii mai bune. Ajutorul public ar demonstra contrariul.
@CHKa Multumesc pentru mesaj. Actiunea s-a deschis cand mama si copilul locuiau in Bucuresti, ea a parasit ilegal tara, fara pasaport romanesc si fara acordul meu ( am petitii nenumarate la Politia de frontiera romana) din momentul in care am deschis alt dosar la judecatorie, si anume pe cel de stabilire de urgenta a unui program de vizita copil pe durata procesului de divort (ordonanta presedentiala).

Raspunsul meu este simplu si o sa vedeti ca are sens.
Apelul ma ajuta sa demonstrez celui mic ca am luptat pentru drepturile lui (desi statul roman prin institutiile sale l-au ignorat), pentru faptul ca tatal este mereu discriminat cand este vorba de incredintarea copilului si pentru a nu plati pensie alimentara copilului si banii sa-i bea mama lui prin Rusia. Prefer sa-i strang eu bani in contul lui si sa-i dau cand va fi mare si voi fi contactat de el.
Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului?

Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat la mama dupa divort, desi nu s-a facut o ancheta sociala la domiciliul acesteia. Mentionez ca sotia a fugit cu copilul in Rusia si nu mai este posibila comunicarea postala, aceasta fiind ssuspendata, ca urmare ea nu poate fi citata pentru apel.
Instanta a stabilit insa un avocat curator din oficiu pe care sa il platesc eu in considewrentul respectarii procedurilor legale in acest sens.
Intrucat nici eu nu am avocat, sotia nu poate fi contactat de niciun fel, ea si copilul nemailocuind in Romania, cum pot cere instantei sa nu ma oblige la plata avocatului curator pentru sotie?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Pe doamna nu o tinea nimeni cu forta in casa, si nici amanta cum s-a mentionat pe forum nu am avut.
Nu a alungat-o nimeni, ba plecat intr-un moment cand eu nu eram in casa si in urma unui scandal avut cu 1 zi inainte, In acest scandal in care tot ea fusese cea agresiva, a speriat si copilul cand a spart in fata lui un castron imens Luminarc,
Deci este vorba de copil, ca am fost privat de dreptul meu de a avea contact cu el de orice fel pentru o perioada de 9 luni, Vi se pare normal asa ceva ? Se mai poate numi mama o femeie care face asa ceva ?

cris0811 a scris:

Lasati-ma cu rapirea, domnului ii pare rau ca nu a depus plangere acum 3 ani cand a plecat doamna de acasa fara acordul lui! V-am rugat sa imi precizati cam pe unde exista aceasta infractiune. In care cod penal? Pe langa faptul ca nu ati citit toate mesajele, si nu ati inteles nimic din ce am spus, mai interpretati si cum va convine cuvintele mele! Nu am spus vreodata ca sunt de acord, ci doar ca inteleg pana la un punct situatia. Pentru o femeie care nu cunoaste limba si nu s-a integrat aici, cam greu sa ramana aici. Am spus ca inteleg, pt ca era previzibil si de asteptat. Chiar si domnul si-a pus aceasta problema in mesajele anterioare. Cat despre informatiile pe care le detin, sunt cele expuse de sot! Am avut curiozitatea sa citesc toate postarile domnului. Si cu asta am incheiat ca deja ati inceput cu atacuri la persoana si nu cred ca e scopul forumului.


Revin si eu ca nu am reusit pana acum sa raspund:

Consider ca putea fi considerata ca infractiune pentru ca mi-a interzis sa am orice contact cu copilul timp de 9 luni, nici sa vorbesc, nici unde locuieste, cum traieste, la ce gradinita este, nimic, adica privarea dreptului meu de a fi tata, pe principiul ca mama este Dumnezeul lui si ea decide asupra copilului.
Si nu inteleg de ce s-a crezut ca sotia a plecat din casa ca eu as fi avut alta relatie.
Aveam o viata de familie normala, nu am avut legaturi extraconjugale, ne mai certam ca nu ne ajungeau banii si ea tot timpul isi dorea mai mult. Deci nu este vorba sa stea in casa cu amanta mea, Doamne fereste.
Referitor la limba romana, i-am platit 2 cursuri, intelegea limba insa nu vroia sa o vorbeasca, noi ne intelegeam in limba engleza intre noi, ne era mai rapid si comod. Oricum s-a integrat in Romania si a lucrat la 2 multinationale, imi zicea ca ii place si are multi prieteni si ca nu e interesata sa mai plece in Rusia.
Comunicarea noastra s-a reluat prin intalnirea la un cabinet de avocati (unul din ei era vorbitor si de limba rusa), loc unde mi-am revazut sotia dupa atata timp de cand a plecat de acasa. Aici am stabilit ca spre binele copilului este bine sa facem divort amiabil prn notariat si sa avem un program de vizita clar. Am fost de acord, insa a ramas sa negociem unele conditii, Mentionez ca la una din ele isi dorea sa imi dau acordul sa poata iesi cu copilul din tara ori dorea, lucru pe care am fost de acord dar numai punctual, sa stiu data plecarii, locul si data intoarcerii.

tgeorgescu a scris:

Da, este o confuzie intre scoaterea minorului din domiciliul de pe strada cutare, dar in acelasi oras, cu scoaterea minorului din Romania. Prima nu este infractiune, a doua este. Cel putin prin prisma autoritatilor romane.


cris0811 a scris:

Asa ca in locul dvs m-as gandi mai mult la o cale de compromis si mai putin la un razboi care e pierdut din start

Da, și eu îmi doresc acest lucru.
Ce cale sau cai de compromis mi-ați sugera în acest caz?
Eu nu îmi doresc decât sa-i fie bine ei și copilului și sa îi pot fi tată în continuare.
Ceea ce face arata ca nu-i.pasa deloc de interesul copilului ci doar de al ei și ca nu face decât sa se răzbune pe mine prin copil.

Menționez ca singura a decis sa plece de la domiciliu nostru comun și mai ales ca a făcut acest lucru fiind singura cu copilul acasă, eu fiusesem plecat la celălalt domiciliu al nostru unde eram programat sa fac ITP-ul la mașină.
Domnule avocat Lascovschi, la ce va referiti cand spuneti asta?
<Greseala de baza pe care ați făcut-o este aceea ca nu ati consultat avocat mai înainte de aceste evenimente.>
Eu cred ca prima greseala este ca nu am facut plangerea penala imediat dupa ce a parasit domicilul nostru impreuna cu copilul fara acordul meu acum 3 ani.
A doua ar fi fost sa ma interesez daca putea parasi tara doar cu pasaportele rusesti al ei si al copilului, lucru care s-a intamplat acum, Consulatul rus mi-a confirmat ca i-au facut in sept 2018 copilului meu un pasaport nou la cererea mamei.
Ceea ce nu inteleg este : care din autoritatile din Romania are competenta sa mi poate confirma exact unde este copilul meu, daca i s-a intamplat Doamne fereste ceva rau?
Cativa binevoitori din comunitatea romana din Rusia mi-au confirmat cam acelasi lucru ca eclair, sa apelez la un avocat din Rusia si sa fac plangere si la MAE de acolo. Insa cica mama daca nu vrea sa mi-l dea sa il vad, ei tot nu o pot forta.
Acum 2 zile am avut ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita si pentru care judecatoarea nu pare deloc interesata sa dea o hotarare, ci o tot prelungeste aiurea dupa pararea mea cu tertipuri judiciare, ba sa plateasc taxa de curator, ba acum sa aduc martori si sa facem proba interogatorie, desi este destul de clar ca sotia daca a parasit tara impreuna cu copilul nu o mai intereseaza programul meu de vizita.
eclair mi se pare foarte bine zis aici: ''În situatia expusă de tata s-au încălcat multe legi, mama nu a așteptat finalul divorțului tocmai pentru ca știa care vor fi consecințele. deci a ales cu buna știință sa încalce legea.'' Asa este , si ea il pregatea din vara pe cel mic sa se instraineze de mine, interzicandu-i de fata cu mine sa mai vada, ca nici in parc nu mai are voie cu tati desi el se ruga de ea sa il lase, la fel si cand il asteptam si eu de la scoala, spunandu-i celui mic ca nu are voie sa se vada cu mine pana nu mi se stabileste un program de vizita.

In concluzie, ma ajuta daca fac plangere penala la MAE roman ? Trebuie si catre cel rus facuta una similara, dar la ce minister, tot de externe?

Multumesc anticipat inca o data pentru sfaturi si discutii.

Imi spunea un prieten care insa locuieste si munceste in Moscova, ca fara sa deschid un proces in Federatia Rusa , nu voi obtine nimic cu hotararile judecatoresti din Romania. Ca nici macar sa nu incerc sa imi iau bilet de avion in Moscova si sa le bat la usa ca vreau sa imi vad copilului ( la adresa parintilor sotiei, ca ea nu a avut niciodata domiciliu ei, de aia a si ales Romania ca tara unde sa ne traim casnicia). Pot chema Politia, acestia pot fi chiar agresivi cu mine si ma pot alege cu deportare. Este posibil sa fie asa salbaticie acolo ?
Efectiv toti din Rusia m-au dat la o parte, m-au blocat pe telefoane, pe retele sociale, s.a.m.d. deci nu numai sotia are probleme sociale si toata familia ei. NU sunt interesati de binele copilului decat asa cum vad ei acest ''ínteres''.