avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ...

Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului?

Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat la mama dupa divort, desi nu s-a facut o ancheta sociala la domiciliul acesteia. Mentionez ca sotia a fugit cu copilul in Rusia si nu mai este posibila comunicarea postala, aceasta fiind ssuspendata, ca urmare ea nu poate fi citata pentru apel.
Instanta a stabilit insa un avocat curator din oficiu pe care sa il platesc eu in considewrentul respectarii procedurilor legale in acest sens.
Intrucat nici eu nu am avocat, sotia nu poate fi contactat de niciun fel, ea si copilul nemailocuind in Romania, cum pot cere instantei sa nu ma oblige la plata avocatului curator pentru sotie?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: DerLehrer , utilizator 16:47, 19 Ianuarie 2024
V a obligat in baza unor dispoziții legale nu în mod abuziv.. Solicitați cerere de ajutor public judiciar dacă mai sunteți în termen și dacă îndepliniți condițiile..
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu tot respectul - oare ce ati sperat cand ati deschis actiune in instanta din Romania impotriva unui cetatean rus , aflat in tara sa ( Rusia ) , impreuna cu copilul sau - cetatean rus ? sau cand ati facut apel ? Ce credeti ca ati putea face - practic - cu o sentinta , chiar favorabila dvs. , emanata de la instantele romane ? Va asteptati ca Rusia sa ia unei mame rusoaice copilul rus ( sau - ma rog - SI rus ) si sa-l dea unui roman , fie el si tatal sau ? Cred ca , pur si simplu , nu ati fost realist ... sau sunteti prea tanar sa va amintiti cam cum functioneaza justitia intr-o tara sub regim totalitar ...
@CHKa Multumesc pentru mesaj. Actiunea s-a deschis cand mama si copilul locuiau in Bucuresti, ea a parasit ilegal tara, fara pasaport romanesc si fara acordul meu ( am petitii nenumarate la Politia de frontiera romana) din momentul in care am deschis alt dosar la judecatorie, si anume pe cel de stabilire de urgenta a unui program de vizita copil pe durata procesului de divort (ordonanta presedentiala).

Raspunsul meu este simplu si o sa vedeti ca are sens.
Apelul ma ajuta sa demonstrez celui mic ca am luptat pentru drepturile lui (desi statul roman prin institutiile sale l-au ignorat), pentru faptul ca tatal este mereu discriminat cand este vorba de incredintarea copilului si pentru a nu plati pensie alimentara copilului si banii sa-i bea mama lui prin Rusia. Prefer sa-i strang eu bani in contul lui si sa-i dau cand va fi mare si voi fi contactat de el.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2024
DerLehrer, utilizator
@Cabinet aovcat Niculescu Ionut, va multumesc pentru promptitudine, dar varianta asta nu ma avantajeaza pentru ca eu sustin ca doresc sa imi fie incredtintat copilul intrucat ii pot oferi conditii mai bune. Ajutorul public ar demonstra contrariul.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
abia asteapta instanta sa nu platiti sa va respinga actiunea, iar daca il platiti, oricum se respinge apelul ,nu aveti nici cea mai mica sansa sa va luati copilul, sentinta va va fi nefavorabila ( nu ca ar conta daca castigati)

Alte discuții în legătură

De ce procesele de divort cu copii se incheie cu decizia ca ... Ein Mann Ein Mann De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ... (vezi toată discuția)
Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a putut comunica celeilate parti ? Ein Mann Ein Mann Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort? Buna ziua, Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Sotia a fugit cu copilul nostru in rusia fara acordul meu, fara ... DerLehrer DerLehrer Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in ... (vezi toată discuția)