avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De ce procesele de divort cu copii se incheie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De ce procesele de divort cu copii se incheie cu decizia ca ...

De ce procesele de divort cu copii, se termina la fel? Adica copilul ramane la mama, ca si cum tatal nu este si el parinte si nu poate avea grija de copil. De ce nu se tine cont si de interesul superior al copilului, asa cum de fapt se bat in piept avocatii?

Judecatoria din Cornetu tine partea unei rusoaice care desi a fugit ilegal cu minorul din tara fara acordul tatalui si fara pasaport romanesc, obtine ceea ce si-a dorit , fara sa aiba aparator la acest proces.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un copil cetatean roman pe viata sa ramana in Rusia fara tatal lui.
Judecatoria din Cornetu a condamnat un tata, sa ramana doar cu amintirile fiului lui in Romania si dezgustul justitiei din Romania.
Ce fel de oameni sunt cei care pot decide asa ceva?
Ce adresa de domiciliu are mama si de ce se nu s-a facut ancheta sociala acolo ?
Ce informatii are Judecatoria despre copil si tatal nu le are?
De ce acest dezinteres suprem al unei instante de soarta unuii copil cetatean roman ?

Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
Ein Mann, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ein Mann , utilizator 14:39, 29 August 2022
Buna ziua si multumesc din suflet pentru raspunsul dvs.

Apel se va judeca in alta parte sau se poate solicita mutarea acestuia la alta judecatorie?
Schimbarea judecatoriei Cornetu trebuia sa o rezolv dinainte, ami ales dupa experienta avuta cu dosarul pentru Ordonanta presedentiala pentru stabilire program de vizita minor, care poate daca se irespecta caracterul ei de urgenta, si nu dupa 8 luni de amanari si tergiversari, poate reuseam sa stapanesc mai bine situatia cu copilului meu si nu reusea mama sa plece cu el din tara.

Am verificat si eu online judecatorii de la ambele dosare si sunt tineri si fara experienta, cel putin dupa parerea mea.

Strigator la cer este ca fiul meu este incredintat mamei desi , repet:

-nu s-a facut ancheta sociala la domiciliul mamei,

-nu se cunoaste domiciliul mamei , implicit si al copilului,

-reclamanta ( mama copilului) nu poate fi contactata de niciun fel ( nici la dosarul pentru Ordonanta presedentiala nu a putut fi contactata si instanta m-a obligat sa-i platesc avocat din oficiu).

Cu alte cuvinte o rusoaica da cu siktir justitiei din Romania si aceasta ca raspuns ii saruta mainile si ii tine partea.
Asta cred ca este subiect si de mass-media, tinand cont si conjunctura policita si 'sanctiunile' impuse Rusiei.

Sa decizi ca un copil cetatean roman, cu care s-a trecut ILEGAL granita sa ramana definitiv la o adresa necunoscuta din Rusia, este deja prea mult pentru a mai putea fi inteles......

Daca nici la apel nu se rezolva nimic, spuneti ca ar mai fi o varianta la CEDO daca acestia isi schimba decizia?

Inteleg ca e greu sa rezolv ceva in Rusia, dar macar mai am o sansa, macar mai pot face ceva pentru fiul meu.....
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
Ein Mann, utilizator
Stimate @Ein Mann , va inteleg amaraciunea , empatizez cu dvs . DAR . Sunteti convins ca mama nu i-a facut copilului pasaport rusesc ? cred ca multe tari ( daca nu toate ) au prevederea legala ca , un copil nascut de un cetatean al lor , are implicit cetatenia respectiva ( si Romania o are ) . Tot la fel , e posibil ca mama sa fi deschis proces de incredintare a copilului in Rusia si sa fi obtinut o sentinta in acest sens , nu puteti sti . Judecatoria respectiva nu i-a luat neaparat partea mamei , poate nu ati demonstrat dvs. convingator ca i-ar fi mai bine copilului cu dvs. Eu nu sunt jurist , dar in motivarea sentintei ( sau cum se va fi numind ) se explica cum s-a ajuns la acea solutie . Probabil ca mama a iesit ilegal cu copilul din tara , dar pedeapsa ei nu poate fi ca-i va fi incredintat celuilalt parinte . Copilului i se stabileste domiciliul la un parinte , dar autoritatea parinteasca , ingrijirea , cresterea acestuia si hotararile care-l privesc se iau in comun de catre parinti , asa spune legea romaneasca . Iar instanta nu putea hotari altfel decat in circumstante foarte speciale . In afara de faptul ca a plecat cu copilul din tara , de ce o mai invinuiti pe mama ? ca pare ca ... doar de faptul ca e rusoaica ... Acum - gandind practic - ce credeti ca ati fi facut cu o sentinta in care s-ar fi stabilit domiciliul copilului la dvs. ? in afara de sa faceti acea hartie sul si s-o puneti in arhiva familiei ? Credeti ca ati avea cea mai mica umbra de sansa ca justitia rusa sa recunoasca sentinta din Romania si sa dispuna intoarcerea copilului ? sa-i ia unei rusoaice copilul ? Cred ca nu sunteti realist ... Chiar cu o hotarare CEDO , credeti ca ar avea vreo strabatere justitia din Rusia s-o ignore ? cand ei nu recunosc NIMIC din dreptul international , cu toate ca si-au pus semnatura pe tot felul de tratate ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CHKa, utilizator
Conform celor expuse de dvs. nu este normal sa aibă mama câștig de cauza în acest caz, nu în situația descrisă.
Legea va da dreptul de a apela la doi avocati pentru o verificare temeinica a situației din dosar dar este necesar a se analiza toate piesele dosarului.

Daca mama a obținut hotărâre judecătorească în Rusia lucrurile se încurcă foarte mult.
Ar avea logica ca instanța română sa judece asa dacă exista deja o hotărâre judecătorească a unei instante rusești.

Este un motiv suplimentar pentru care se impune studierea dosarului de la Judecatoria Cornetu.
Avocatul nu poate redacta motivele de apel decât dacă are tot dosarul.

În astfel de cazuri omul are dreptul de a obține copii xerox după dosar și de a merge la avocat cu întreg dosarul pentru o analiza de caz.

Instanta de apel va judeca cazul în funcție de piesele dosarului și de cât de legala sau nelegala este hotărârea Judecătoriei Cornetu.
Conform descrierii dvs. mie imi pare nelegala hotărârea instantei.

Este posibil sa fi făcut și dvs. niște greșeli dar acestea se vor analiza de avocatul care va analiza dosarul.
Astfel de procese trebuie abordate și din punct de vedere tactic și tehnic și dacă avocatul nu a fost foarte experimentat repercusiunile pot fi nefaste.

Scris din București- 2022
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat - cu tot respectul - UNDE ar fi trebuit sa se faca ancheta sociala , la ordinul instantei ? Cum intri in Rusia , pe dreapta ? Probabil asa spune legea - dvs. stiti , desigur , sunteti om de drept - dar nimeni nu stie unde e mama si - implicit - copilul . Poate , asa cum spuneti , instanta a gresit si userul va face apel , angajand cea mai mare casa de avocatura de pe piata , cu cei mai priceputi si abili avocati , ( cheltuind- desigur - o mica avere ) ,iar acestia vor obtine o sentinta ( hotarare , decizie ) favorabila lui , domiciliul copilului stabilindu-se la tata . CE va face cu ea ? cum o pune in executie ? Apreciati dvs. - onest - sansele lui de a vedea copilul traind in casa lui . Apreciati daca e previzibil ca justitia din Rusia sa recunoasca sentinta din Romania si sa dispuna punerea ei in aplicare . Intr-un cuvant , daca va lua copilul unei mame rusoaice ca sa-l dea unui tata roman . Sau - macar - sa o caute cineva intr-o tara cat un continent .
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CHKa, utilizator
sansele lui de a vedea copilul traind in casa lui

exact zero sanse.
nici daca ati fi castigat ca minorul sa locuiasca cu dvs sau vizite sau chiar sa exercitati singur autoritatea parinteasca, nu aveati cum sa puneti in executare hotararea.
cred ca si instanta a dat o hotarare dupa situatia de fapt ca sa nu mai trageti sperante
sa dati bani la avocat si sa va castige procesul, poate fi usor, dar nu aveti ce sa faceti cu hotararea
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate declara nula o hotarare de divort daca nu s-a putut comunica celeilate parti ? Ein Mann Ein Mann Cand se poate declara nula si in ce termeni o hotarare de divort? Buna ziua, Am avut un proces de divort intre mine si sotia cetatean rus. S-a prezentat ... (vezi toată discuția)
Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? ... DerLehrer DerLehrer Cum pot solicita instantei sa nu ma oblige la plata curatorului? Am facut apel in urma sentintei primite de judecatorie intrucat copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Sotia a fugit cu copilul nostru in rusia fara acordul meu, fara ... DerLehrer DerLehrer Sotia a fugit cu copilul nostru in Rusia fara acordul meu, fara ca copilul sa aiba pasaport, in conditii de pandemie. Nu stiu cum poate fi asa posibil in ... (vezi toată discuția)