avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate mihai.ciocian

Activitate mihai.ciocian

Buna ziua,

Subsemnatul, in calitate de asociat persoana fizica la un SRL, am incasat in iunie 2021 dividende aferente profitului din 2020 si urmeaza sa mai incasez tot anul acesta dividende distribuite si platite aferente profitului rezultat pana in Septembrie 2021!

Anul viitor (2022), cand o sa depun declaratia unica pt veniturile realizate in anul 2021 din dividende pt plata CASS includ si valoarea dividendelor partiale distribuite si platite aferente profitului rezultat pana in Septembrie 2021 sau nu?

Va multumesc anticipat pt clarificarea acestei situatii!

Cu respect,

Mihai Ciocian

Buna ziua,

In cazul in care in urma unei decizii de distribuire a dividendelor intocmita in decembrie 2018 am beneficiat de dividende de 40000 de lei, dividende incasate abia in ianuarie 2019, eu ca persoana fizica inregistrez aceste venituri in declaratia unica ca venituri estimative pt 2019 sau ca venituri din 2018?
Aceste dividende neachitate sunt declarate in D205/2018?
Am platit deja cei 2496 de lei CASS si daca-i declar in declaratia unica ca venituri estimative pt 2019 (pt ca eu persoana fizica le-am incasat efectiv in 2019) o sa mai am de platit CASS de 2496 lei si pt 2018 in cazul in care dividendele neachitate sunt trecute in D205/2018, desi eu am incasat doar o data dividendele?

Va multumesc pt raspuns!

Cu respect,
Mihai Ciocian