avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra59

Activitate Alexandra59

În 2010 a decedat mama mea, de atunci am primit o pensie de urmaș, care pe decizie scria o sumă, În 2011 a murit și tatăl meu, de asemenea, am primit și o pensie militară de urmaș (în prezent de 1237 de lei).
Din ianuarie 2019 am întâmpinat o problemă. Până în ianuarie 2019, cu toate că pe decizie scria 365 de lei, primeam 640 de lei (punctul minim de pensie). Mergând la Casa Județeană de Pensii, mi s-a reproșat faptul că eu de fapt nu puteam să primesc pensia minimă, deoarece suma celor două pensii de urmaș depășeau suma punctului minim de pensii. Apoi precizându-mi că trebuie să refuz banii ce îmi vor venii în martie (drept diferență restantă din ianuarie și februarie), căci altfel voi fi nevoită să plătesc toți banii ”primiți în plus” în ultimii 8 ani și mi s-a sugerat ”să tac ca să treacă dosarul neobservat”. Aceste argumente fiind aduse după jumătate de oră de confuzie al doamnelor de acolo.
Acum întreb, pensiile de urmaș se cumulează? Este adevarat ce mi-au explicat? Deoarece mi se pare dubios că nu s-a sesizat nimeni în 8 ani de zile.
Menționez faptul că am 19 ani și sunt în clasa a 12-a.