avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmaș
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmaș

În 2010 a decedat mama mea, de atunci am primit o pensie de urmaș, care pe decizie scria o sumă, În 2011 a murit și tatăl meu, de asemenea, am primit și o pensie militară de urmaș (în prezent de 1237 de lei).
Din ianuarie 2019 am întâmpinat o problemă. Până în ianuarie 2019, cu toate că pe decizie scria 365 de lei, primeam 640 de lei (punctul minim de pensie). Mergând la Casa Județeană de Pensii, mi s-a reproșat faptul că eu de fapt nu puteam să primesc pensia minimă, deoarece suma celor două pensii de urmaș depășeau suma punctului minim de pensii. Apoi precizându-mi că trebuie să refuz banii ce îmi vor venii în martie (drept diferență restantă din ianuarie și februarie), căci altfel voi fi nevoită să plătesc toți banii ”primiți în plus” în ultimii 8 ani și mi s-a sugerat ”să tac ca să treacă dosarul neobservat”. Aceste argumente fiind aduse după jumătate de oră de confuzie al doamnelor de acolo.
Acum întreb, pensiile de urmaș se cumulează? Este adevarat ce mi-au explicat? Deoarece mi se pare dubios că nu s-a sesizat nimeni în 8 ani de zile.
Menționez faptul că am 19 ani și sunt în clasa a 12-a.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Alexandra59, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:20, 8 Martie 2019
O.u.g.6/2009
Persoanele care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor veniturilor.
Citiți o.u..g.6/2009
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 15 anii lucrați în sistemul man pentru care primesc 1100 ... Vreau.SaStiu Vreau.SaStiu Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care primesc 1100 lei pensie și 22 ani lucrați ca economlst pentru care mi sa calculat a pensie la limită de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie sotie supravetuitoare 87 ani catana aurora cristina catana aurora cristina Mamica mea in urma decesului tatalui meu are o pensie de 299 lei din pensia lui taticul , o indemnizatie de 120 lei de vaduva veteran de razboi si a mai primit ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas Statescu Statescu Buna ziua! Soacra mea primeste pensie de urmas in cuantum de 330 lei. In conditiile in care pensia minima este (inca) 350 lei, ceva e in neregula. Ce ar ... (vezi toată discuția)