avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care primesc 1100 ...

Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care primesc 1100 lei pensie și 22 ani lucrați ca economlst pentru care mi sa calculat a pensie la limită de vîrstă de 490 lei. Cand pensia minima s-a stabilit la 640 lei, mie mi s-au acordat doar 588 lei pentra ca „beneficiez și de pensie militara”. Este corect ? din câte știu. cele 2 sisteme de pensii nu au nimic în comun ...
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:10, 15 August 2020
O.u.g.6/2009
Condiții necesare pentru obținerea indemnizației sociale pentru pensionari:

să aibă calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data înscrierii la pensie;

să aibă domiciliul în România;

nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub 400 lei.

Persoanele care beneficiază, prin cumul, atât de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cât şi de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum şi de drepturi stabilite şi plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, la acordarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari se are în vedere nivelul cuantumurilor însumate ale tuturor veniturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmaș Alexandra59 Alexandra59 În 2010 a decedat mama mea, de atunci am primit o pensie de urmaș, care pe decizie scria o sumă, În 2011 a murit și tatăl meu, de asemenea, am primit și ... (vezi toată discuția)
Pensia sociala minima garantata si pensia de urmas Statescu Statescu Buna ziua! Soacra mea primeste pensie de urmas in cuantum de 330 lei. In conditiile in care pensia minima este (inca) 350 lei, ceva e in neregula. Ce ar ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie minima obligatorie teisoara teisoara Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti de ce pensia minima obligatorie nu se aplica in toate cazurile?Exista criterii ce trebiesc indeplinite si care ar fi ... (vezi toată discuția)