Buna ziua ,
va rog sa îmi recomandați un avocat/ jurist cu experiența în dreptul familiei și redobândire cetățenie romana , punctual pentru consultanta , solicitarea a informații ANC ,transcriere si execuator hotarare de divorț si după caz deschidere acțiune/acțiuni în instanta, .
Este vorba despre un copil minor cetățean al Rep. Moldova (a dobândit împreuna cu tatăl cetățenia romana după divorț) , eu fiind mama lui dețin permis de ședere și activez în România.Conform hotărârii de divorț se stabilește domiciliul copilului împreuna cu mama , adică cu mine .
Doresc sa obțin actele necesare pentru ca copilul sa locuiasca cu mine pe teritoriul Romaniei , fie prin obținerea actelor de cetățenie romana al copilului fie prin permis de ședere în baza reîntregirei familiei .
Menționez ca tatăl nu colaborează cu noi de mai bine de 2 ani și am depus plângere pentru abandon de familie în vara anului 2018 .
Va multumesc !
Mă numesc Ana sunt cetățeana a Republicii Moldova și menționez ca nu dețin cetățenia romană. Sunt mama unui copil minor rezultat din căsătoria cu tatăl acestuia, la sfârșitul anului 2014 am divorțat iar copilul mi-a fost încredințat în creștere de către instanta .
Ulterior tatăl acestuia împreună cu copilul nostru au obținut cetățenia romană.
Din motiv ca s-a recăsătorit refuza să își îndeplinească obligațiile părintești ( nu achită pensia alimentara pentru copil și evită orice contact cu mine și copilul) .
În acest moment doresc sa obțin de la Autoritatea Naționala Pentru Cetățenie o dovadă care să ateste ca minorul este cetățean roman. Am mers la ghișeul ANC și mi s-a comunicat verbal ca doar tatăl acestuia poate depune cererea pentru obținerea unui asemenea document din motiv că eu nu dețin cetățenia romană.
Vă rog daca puteți să mă ajutati cu informații referitoare la căile legale pe care as putea sa le urmez in vederea obținerei acestei dovezi de cetățenie. Totodată vă menționez că doresc să ii transcriu si certificatul de naștere în registrele de stare civilă românești.