In primul rand vreau sa va spun, ca am tot respectul si conisderatia pt. dvs., referindu-ma atat la promtitudinea cu care raspundeti, cat si la efortul si timpul acordat!
Revenind la subiect:
1. Nu s-a dezbatut succesiunea.
2. Bunica mea doreste foarte mult ca tatal meu sa devina proprietar. In toti acesti ani el a sustinut-o financiar. Au fost ani cand ea nu a muncit, iar acum are o pensie de 400 de lei. A avut tot timpul un trai decent, datorita lui.
3. Fratii tatalui meu nu au locuit niciodata in acest imobil. Nu au ajutat-o pe bunica din nici un punct de vedere (nici macar telefonic nu se intereseaza de starea ei).
In toti acesti ani, ei au fost de buna-credinta si au avut incredere ca fratii, respectiv copii, stiind situatia nu vor avea pretentii. Dar exista un precedent intr-o situatie asemanatoare (cu alte rude) unde ei nu s-au comportat tocmai moral. Iar acest lucru i-a pus pe ai mei pe ganduri. Asa ca s-au gandit ca e mai bine sa se puna in garda.
Crestineste s-ar considera ca fiind normal ca tatal meu sa ramana proprietar, dar parerea noastra din punct de vedere religios, e in minoritate fata de ce spune legea.
Vom introduce actiunea in constatarea uzucapiunii. Cred ca asta este cea mai buna metoda.
Doua ultime lucruri as dori sa mai stiu: ce acte trebuiesc pentru introducerea acestei actiuni si daca este necesar sau nu sa dam in judecata un mostenitor de-al lui X.
Va multumesc din suflet! Numai bine va doresc!
Simonna B.
Tot nu m-am lamurit..:">... Tatal meu dupa ce ar parcurge etapele uneia dintre aceste metode, ar putea deveni el unicul proprietar? Sau vor fi impreuna (el si bunica) urmand scoaterea din indivizune? Sau numai bunica...urmand sa ii cedeze lui?
Ma intereseaza f mult acest aspect. Repet, interesul principal este acela de a deveni tatal meu unicul proprietar pt ca mai are 3 frati si nu doreste ca dupa decesul bunicii sa intre in conflict cu ei.
Lamuriti-ma va rog si in acest sens! Va multumesc!
Simonna B.
Bunicul meu a cumparat de la X un imobil cu teren in 1977. Au facut un proces verbal scris de mana unde se mentioneaza suma platita (nu avem nici o chitanta). La scurt timp au murit si bunicul meu si X. In casa locuiesc de atunci tatal meu si bunica mea.
Inteleg ca dupa atatia ani s-ar putea cere in instanta dreptul de uzucapiune, dand in judecata un mostenitor de-al lui X. Acest drept il merita tatal meu pentru ca el a platit in toti acest ani taxele si impozitele la primarie, toate facturile, a intretinut casa, etc
Problema este ca bunica mea apare ca titular la primarie, iar toate taxele si impozitele au fost platite de catre el, pe numele ei. Facturile vin pe numele ei pentru ca este titular in majoritatea contractelor: Electrica, gaze, etc
Pe noi ne-ar interesa ca tatal meu sa o inlocuiasa si sa devina titular in toate aceste acte. Este posibil? Si daca da, ce anume trebuie facut?
Ea este destul de in varsta, iar tatal meu mai are 3 frati si nu vrem ca dupa decesul ei sa avem probleme.
Va rog mult sa ma indrumati ca sa putem solutiona problema! Va multumesc mult!