avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei.Ionut

Activitate Andrei.Ionut

Nu am înțeles, deci voi fi notificat sau nu dacă mi se pune sechestru asigurator pe mașină? Prin intermediul cuI se pune acest sechestru, prin politie?

Din ce văd aici trebuie sa fiu notificat:
[ link extern ] /

"Cum începe executarea silită mobiliară?

Executorul judecătoresc, emite o somație mobiliară de o zi, prin care îi pune în vedere debitorului, să plătească suma către creditor, ulterior, dacă sunt depistate, bunuri mobile(tablouri, autoturisme, obiecte de uz caznic etc), executorul judecătoresc, trece la „sechestrarea bunurilor mobile” și anume aplică sechestrul în vederea indisponibilizării acestor bunuri, tocmai ca debitorul să nu poată înstrăina bunurile!"



Salut!
Am cateva întrebari.
1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină (singurul Bun pe numele meu) sau ambele?
2. În cazul în care se face sechestru asigurator pe mașină eu voi fi notificat? (Poşta..recomandata..ceva?)
3. Și ultima întrebare, în cazul în care se încheie o înțelegere cu executorul pentru plata în rate a debitului el mai apelează la una din cele 2 opțiuni de mai sus, sau doar dacă nu mă țin de înțelegere?

Suma totala este de aproximativ 6000 de lei, cam 20%..25% din valoarea mașinii, deci nu cred ca se pune sechestru pentru suma asta și se începe cu poprirea pe salariu. Dar poate greșesc.

Mulțumesc!