avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - sechestru asigurator
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - sechestru asigurator

Salut!
Am cateva întrebari.
1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină (singurul Bun pe numele meu) sau ambele?
2. În cazul în care se face sechestru asigurator pe mașină eu voi fi notificat? (Poşta..recomandata..ceva?)
3. Și ultima întrebare, în cazul în care se încheie o înțelegere cu executorul pentru plata în rate a debitului el mai apelează la una din cele 2 opțiuni de mai sus, sau doar dacă nu mă țin de înțelegere?

Suma totala este de aproximativ 6000 de lei, cam 20%..25% din valoarea mașinii, deci nu cred ca se pune sechestru pentru suma asta și se începe cu poprirea pe salariu. Dar poate greșesc.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
Andrei.Ionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:10, 12 Martie 2019
Executorul judecatoresc,de regula dispune masura executarii silite asupra bunului care poate fi cel mai repede valorificat
Legal executorul judecatoresc are obligatia sa incheie documente prin care sa dispuna masura sechestrului asiguratoriu asupra bunului dedus executarii silite
Comunicarea masurilor dispuse de catre debitor urmeaza sa fue realizate de catre subalternii acestuia
Eventuala negociere cu executorul judecatoresc pentry plata esalonata debit trebuie initial acceptata de catre creditor
Trebuie sa cunoasteti ca initial executorul judecatoresc incheie acte si actiuni pentru asigurare bunuri deduse executarii silite si ulterior la cererea debitorului poate incheia eventuale angajamente de plata cu acesta ,ceea ce nu implica ridicarea masurilor anterioare ca si garantie si pentru economie de acte si actiuni ulterioare
Nu am înțeles, deci voi fi notificat sau nu dacă mi se pune sechestru asigurator pe mașină? Prin intermediul cuI se pune acest sechestru, prin politie?

Din ce văd aici trebuie sa fiu notificat:
[ link extern ] /

"Cum începe executarea silită mobiliară?

Executorul judecătoresc, emite o somație mobiliară de o zi, prin care îi pune în vedere debitorului, să plătească suma către creditor, ulterior, dacă sunt depistate, bunuri mobile(tablouri, autoturisme, obiecte de uz caznic etc), executorul judecătoresc, trece la „sechestrarea bunurilor mobile” și anume aplică sechestrul în vederea indisponibilizării acestor bunuri, tocmai ca debitorul să nu poată înstrăina bunurile!"



Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Daca va pune sechestru asigurator pe masina, o sa va notifice tocmai ca sa nu o vindeti ca ar fi fapta penala.
Daca va pune , nu va afecteaza ca veti circula in continuare cu ea.
Banii se vor recupera prin poprire pe salariu.
In eventualitatea in care executorul judecatoresc dispune masura sechestrului asiguratoriu impotriva bunului mobil,chiar daca debitorul intentioneaza sa instraineze auto,acesta nu va putea sa intocmeasca formalitatile legal prevazute deoarece autoritatea fiscala teritoriala nu va elibera certificat fiscal
Masura asiguratorie a sechestrului asiguratoriu se dispune de catre autoritatile in drept
Am precizat concret
Legal executorul judecatoresc are obligatia sa incheie documente prin care sa dispuna masura sechestrului asiguratoriu asupra bunului dedus executarii
silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru autoturism serby30 serby30 Buna seara, Ma intereseaza care este procedura de punere sechestru pe un autoturism? Cine hotaraste locul unde se pune sechestrul, daca creditorul este ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator autoturism M_7777 M_7777 Buna ziua, in urma imposibilitatii achitarilor ratelor la trei credite de nevoi personale am fost executat silit. Angajatorul vireaza de aproape doi ani 50% ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)