avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru asigurator autoturism
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru asigurator autoturism

Buna ziua,

in urma imposibilitatii achitarilor ratelor la trei credite de nevoi personale am fost executat silit. Angajatorul vireaza de aproape doi ani 50% din salariu catre acesti trei executori (mentionez ca sumele virate sunt aproape de cuantumul ratelor pe care le aveam initial). Ulterior am primit notificare ca a fost instituit sechestru asigurator pe masina (de la toti cei trei executori). Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu exista notificare in Registrul National de Publicitate Mobiliara pentru alte bunuri mobile (in cazul de fata autoturism) ci doar pe conturi/venituri din salariu/pensii/chirii etc este legala decizia sechestrului asigurator pentru autoturism? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:10, 17 Iunie 2023
Înscrierea în RNPM se face în scop de opozabilitate pentru terți, nu constituie o condiție advaliditatem.
La ocpi se noteaza numai situatiile de executare,ipoteca asupra bunurilor imobile-nu vehicule
Executorul judecatoresc pentru asigurarea recuperarii debitului,,in speta autoturism a notat masura sechestrului la autoritatea fiscala,astfel ca debitorul nu va putea obtine certificat fiscal necesar tranzactionarii/instrainarii autoturismului
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pe un autoturism proprietate persoana fizica s-a instituit ... Blueberry33 Blueberry33 Buna ziua. Pe un autoturism proprietate persoana fizica s-a instituit sechestru asigurator de catre un executor judecatoresc, la cererea unei firme de ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)