avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sechestru pe masina
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sechestru pe masina

Buna ziua,
Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat.
Ulterior am primit un proces verbal, prin care acelasi executor imi pune masina pe sechestru, ptr acelasi credit.
Intrebarea mea este daca este legal, si ce trebuie sa fac sa recuperez masina.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:06, 22 Mai 2015
Ca sa se poata dispune ridicarea sechestrului asupra bunului mobil urmeaza sa achitati integral suma comunicata de executorul judecatoresc in somatie
Multumesc ptr raspuns.
Ok, insa eu pot folosi in continuare bunul care se afla sechestrat.
Intreb deoarece mi s-a comunicat sa ma prezint la executor cu actele masinii.
Multumesc
Sechestrul asigurator se face prin indisponibilizare (ridicare masina, acte).
Sechestrul asigurător
NCPC - SECŢIUNEA 1 - Dispoziţii generale
Art. 954 - Executarea măsurii
(1) Măsura sechestrului asigurător se aduce la îndeplinire de către executorul judecătoresc, potrivit regulilor prezentului cod cu privire la executarea silită, care se aplică în mod corespunzător, fără a mai cere vreo autorizare sau încuviinţare în acest sens.
(2) În cazul bunurilor mobile, executorul se va deplasa, în cel mai scurt timp posibil, la locul unde se află bunurile asupra cărora se va aplica sechestrul. Executorul judecătoresc va aplica sechestrul asupra bunurilor urmăribile numai în măsura necesară realizării creanţei. În toate cazurile, sechestrul asigurător se va aplica fără somaţie ori înştiinţare prealabilă a debitorului.
(3) Sechestrul asigurător înfiinţat asupra unui bun supus unor formalităţi de publicitate se va înscrie de îndată în cartea funciară, registrul comerţului, Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare sau în alte registre publice, după caz. Înscrierea face opozabil sechestrul tuturor acelora care, după înscriere, vor dobândi vreun drept asupra imobilului respectiv.
(4) Împotriva modului de aducere la îndeplinire a măsurii sechestrului cel interesat va putea face contestaţie la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare automobil in timpul executarii silite thejax thejax Buna ziua, Se da urmatorul caz: Un cetatean se afla in executare silita pentru credite de nevoi personale. Cetateanul este plecat din tara de mai bine de 1 ... (vezi toată discuția)
Contestator intr-un dosar de executare silita razvan225 razvan225 Buna ziua, Am cumparat o masina in luna martie pe care nu am inmatriculat-o inca, si am aflat de la fostul proprietar (am vazut si somatia) sau inceput ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ... marius68marius marius68marius Buna ziua, ce actiune pot intreprinde impotriva unui executor ce a formulat o executare silita, avand in vedere ca mi-a fost comunicata doar incheierea de ... (vezi toată discuția)