avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare automobil in timpul executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare automobil in timpul executarii silite

Buna ziua,

Se da urmatorul caz: Un cetatean se afla in executare silita pentru credite de nevoi personale. Cetateanul este plecat din tara de mai bine de 1 an, are insa un automobil in Romania pe care ar vrea sa il vanda. Masina are o valoare infima, maxim 2000 de euro.
Avand in vedere ca vorbim de un credit de nevoi personale, deci nu credit prima masina/auto etc...in ce masura poate executorul sa opreasca o eventuala tranzactie?
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 11:36, 2 Aprilie 2016
executorul poate sechestra autoturismul, acest sechestru avand un efect de indisponibilizare al bunului

Articolul 745 Indisponibilizarea bunurilor sechestrate
Din momentul sechestrarii bunurilor, debitorul nu mai poate dispune de ele pe timpul cat dureaza executarea, sub sanctiunea unei amenzi judiciare de la 2.000 lei la 10.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune. Dispozitiile art. 189-191 sunt aplicabile.

Nu are importanta ca sechestrul este facut din birou, fara ca executorul sa fi vazut autoturismul respectiv, daca sunt respectate formalitatile de publicitate, efectul de indisponibilizare este indeplinit.

Articolul 742 Publicitatea sechestrului
(1) Despre aplicarea sechestrului se va face mentiune, la cererea executorului judecatoresc, in registrul comertului, in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, in registrul succesoral tinut de Camera Notarilor Publici sau in alte registre de publicitate, dupa caz.
(2) De la data inscrierii, sechestrul devine opozabil tuturor acelora care, dupa inscriere, vor dobandi vreun drept asupra bunului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator autoturism M_7777 M_7777 Buna ziua, in urma imposibilitatii achitarilor ratelor la trei credite de nevoi personale am fost executat silit. Angajatorul vireaza de aproape doi ani 50% ... (vezi toată discuția)
Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe ... INA_FM INA_FM Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe care este pus sechestru? (vezi toată discuția)