avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe ...

Se poate acorda dreptul de uzufruct asupra unui apartament pe care este pus sechestru?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:43, 6 Februarie 2024
nu
M-ar ajuta baza legala, am tot cautat si nu am gasit un articol de lege in sensul asta. Probabil nu am stiut unde sa caut ...Multumesc!
Uzufructul e un drept real.
ncpc art. 955
(3) Sechestrul asigurător înfiinţat asupra unui bun supus unor formalităţi de publicitate se va înscrie de îndată în cartea funciară, registrul comerţului, Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare sau în alte registre publice, după caz. Înscrierea face opozabil sechestrul tuturor acelora care, după înscriere, vor dobândi vreun drept asupra imobilului respectiv.

Scopul sechestrului e sa nu diminuati valoarea bunului sau sa nu il instrainati.

Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)
Vanzare automobil in timpul executarii silite thejax thejax Buna ziua, Se da urmatorul caz: Un cetatean se afla in executare silita pentru credite de nevoi personale. Cetateanul este plecat din tara de mai bine de 1 ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune. efecte niky99 niky99 Buna ziua As dori sa ma ajutati urgent cu un raspuns in urmatoarea problema. Am primit integral o casa si terenul afrent prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)