avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune. efecte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune. efecte

Buna ziua

As dori sa ma ajutati urgent cu un raspuns in urmatoarea problema. Am primit integral o casa si terenul afrent prin hotarare judecatoreasca definitiva de iesire din indiviziune, Unul din fostii coindivizari avea instituit un sechestru asigurator pe cota indiviza a sa inainte de ase termina iesirea din indiviziune. La cartea funciara mi se spune a nu se poate radia acel sechestru desi era pe numele si cota fostului coindivizar. Este corect? Ce solutii de radiere a sechestrului respectiv sunt?

Multumesc
Niky
Cel mai recent răspuns: niky99 , utilizator 19:28, 16 Ianuarie 2008
Sechestrul asigurător pus asupra unui imobil este inscris de îndată în cartea funciară. Înscrierea face opozabil sechestrul tuturor acelora care, după înscriere, vor dobândi vreun drept asupra imobilului respectiv. Debitorul poate cere ridicarea măsurii de către instanţa care a încuviinţat-o.
In ce baza avea inscris acest sechestru? Sigur e sechestru si nu vreun alt fel de drept?
sechestrul este pus in baza unei somatii de plata de raspundere in solidar somatie neachitata.

in Codul Fiscal republicat se specifica foarte clar lar art 154 alin 1 " Sunt supuse executării silite bunurile imobile proprietate a debitorului. În situația în care debitorul deține bunuri în proprietate comună cu alte persoane, executarea silită se va întinde numai asupra bunurilor atribuite debitorului în urma
partajului judiciar, respectiv asupra sultei."
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2008
niky99, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sechestru cosmin_cristici cosmin_cristici Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt credit neachitat raulroca raulroca Buna ziua, Am un credit restant (13,000 lei) de mai bine de 8 luni (nevoi personale, fara giranti, garantii, etc.), iar recent, am intocmit impreuna cu ... (vezi toată discuția)