Am un credit restant (13,000 lei) de mai bine de 8 luni (nevoi personale, fara giranti, garantii, etc.), iar recent, am intocmit impreuna cu prietena mea (actualmente sotia) un contract de renta viagera prin care ne angajam sa platim o anumita suma de bani in schimbul proprietatii apartamentului bunicului sau. In curand am aflat ca banca a inaintat procedura de executare silita. Este posibil ca acest imobil sa fie executat silit?
Banca va poate executa asupra tuturor bunurilor dvs. imobile si mobile, inclusiv asupra veniturilor periodice pe care le realizati. Cea care alege bunurile asupra carora urmeaza sa se efectueze executarea silita este banca.
In cazul apartamentului achizitionat impreuna cu prietena dvs., banca va trebui sa ceara mai intai in instanta pronuntarea unei hotarari prin care sa se dispuna iesirea din indiviziune.
Mai bine incercati sa achitati creditul sau daca nu aveti posibilitatea acum sa solicitati restructurarea creditului. Chiar daca nu aveti garantii si nu exista giranti, banca se va indrepta asupra veniturilor Dvs. prin poprire pe salariu sau asupra bunurilor Dvs. pe care le detineti sau le veti detine in viitor.
Deci, acest imobil va putea fi executat la momentul la care Dvs. veti deveni proprietar.
In data de 05.01.2012 s-a inceput procedura de executare silita iar in data de 18 Solutie: admite cererea, incuviinteaza executarea silita, fara cheltuieli de judecata.
Executor bancar
dascalescu_c
as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)