avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pt credit neachitat
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pt credit neachitat

Buna ziua,

Am un credit restant (13,000 lei) de mai bine de 8 luni (nevoi personale, fara giranti, garantii, etc.), iar recent, am intocmit impreuna cu prietena mea (actualmente sotia) un contract de renta viagera prin care ne angajam sa platim o anumita suma de bani in schimbul proprietatii apartamentului bunicului sau. In curand am aflat ca banca a inaintat procedura de executare silita. Este posibil ca acest imobil sa fie executat silit?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
raulroca, utilizator
Cel mai recent răspuns: raulroca , utilizator 00:40, 27 Ianuarie 2012
Banca va poate executa asupra tuturor bunurilor dvs. imobile si mobile, inclusiv asupra veniturilor periodice pe care le realizati. Cea care alege bunurile asupra carora urmeaza sa se efectueze executarea silita este banca.
In cazul apartamentului achizitionat impreuna cu prietena dvs., banca va trebui sa ceara mai intai in instanta pronuntarea unei hotarari prin care sa se dispuna iesirea din indiviziune.
pai eu si prietena mea suntem in calitate de debitori in acest contract, este posibil sa executi silit imobil obtinut astfel?
Mai bine incercati sa achitati creditul sau daca nu aveti posibilitatea acum sa solicitati restructurarea creditului. Chiar daca nu aveti garantii si nu exista giranti, banca se va indrepta asupra veniturilor Dvs. prin poprire pe salariu sau asupra bunurilor Dvs. pe care le detineti sau le veti detine in viitor.
Deci, acest imobil va putea fi executat la momentul la care Dvs. veti deveni proprietar.
ce inseamna "pronuntarea unei hotarari prin care sa se dispuna iesirea din indiviziune"?
In data de 05.01.2012 s-a inceput procedura de executare silita iar in data de 18 Solutie: admite cererea, incuviinteaza executarea silita, fara cheltuieli de judecata.

Ce inseamna aceasta solutie?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
raulroca, utilizator

Alte discuții în legătură

O banca poate sa execute un intreg apartament daca unul din proprietari are un credit de nevoi personale ? adinaraducu adinaraducu Buna ziua. Am si eu o problema serioasa.... In anul 2006 am facut 4 credite de nevoi persoale pentru o cunostinta care detine o firma. Suma totala a creditelor ... (vezi toată discuția)
Executor bancar dascalescu_c dascalescu_c as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)
Datorie la asigurator, executare silita Ion-Catalin Ion-Catalin Am facut niste rate la un magazin pe o perioada de trei ani dupa am ce am terminat de plata la un an si ceva primesc somati din partea [asiguratorului] ca am o ... (vezi toată discuția)